Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

OPINIA MINISTRULUI

Educația nu se poate adapta suficient de rapid la schimbările tehnologice

Educația nu se poate adapta suficient de rapid la schimbările tehnologice
Sistemul de educație din România „nu se poate adapta suficient de rapid” schimbărilor tehnologice, a afirmat ministra Educației, Ligia Deca, la un eveniment desfășurat, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. miercuri, pe teme legate de tehnologie și inteligență artificială. Ea a spus că sistemul de învățământ înregistrează evoluții în sensul digitalizării, dar capacitatea sa este limitată de faptul că „este cel mai mare sector public” și se face o puternică rezistență la schimbare.

În acest sens, ea a făcut trimitere la simulările examenelor naționale, simulări bazate pe instrumente digitale și care au produs „tărăboi în societate”. Ea a susținut că „multe dintre aceste îndoieli” legate de modul de desfășurare a simulărilor „s-au făcut auzite din partea generației tinere”.

 

 

Ministra Deca a răspuns, astfel, unei întrebări dacă instituția pe care o conduce se gândește deja la schimbările pe care inteligența artificială poate să le producă în sistemul de educație. Dezbaterea a avut loc la ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software) International Summit.

După ce a spus că sistemul nu se poate schimba suficient de rapid, ea a vorbit despre schimbări pe care IA le va putea produce pe viitor, fără să ofere, însă un orizont de timp în acest sens: „vom putea să folosim IA pentru a genera trasee individuale de învățare, trasee remediale individuale. Vom putea să vedea foarte rapid care sunt talentele (elevilor – n.red.). Vom putea croi traseele lor educaționale, ceva ce ne-am dorit de când noi înșine eram în școală, ca să fim cinstiți”.

Dar, a mai spus ea, „nu cred că am ajuns încă la etapa IA”.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Program informatic bazat pe inteligenţa artificială care prezice demisia angajaţilor

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns