Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ZIUA INDEPENDENȚEI ROMÂNIEI

Ziua Independenței României, marcată de PSD Satu Mare

Ziua Independenței României, marcată de PSD Satu Mare
Vineri, 10 mai, în fața Monumentului Ostașului Român din Satu Mare s-a marcat Ziua Independenţei Naţionale a României printr-un ceremonial militar și religios.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au participat zeci de sătmăreni, elevi, oficialități și reprezentanți ai partidelor politice. Manifestarea a început cu un Te Deum susținut de preoții Cristian și Florin Silaghi de la Inspectoratul de Jandarmi și Penitenciarul Satu Mare. A urmat cuvântarea prefectului Ioan Tibil, un moment artistic susținut de tânărul Luca Mărgineanu, depunerea de coroane și defilarea Gărzii de Onoare compusă din militari din Batalionul 52 Geniu, IJJ și ISU Someș.

 

 

La depunerea de coroane din partea partidelor politice s-a remarcat echipa PSD Satu Mare, având cei mai mulți reprezentanți, în frunte cu președintele Organizației Județene, Mircea Govor – candidat la președinția Consiliului Județean și Radu Roca – președintele Organizației Municipale PSD Satu Mare, candidat la Primăria Satu Mare.

 

 

“Ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața jertfei înaintașilor noștri! Astăzi sărbătorim Ziua Independenței Naționale a României și Ziua Regalității, două momente deosebit de semnificative în istoria noastră. Să ne amintim cu recunoștință și respect de jertfa înaintașilor noștri și să ne angajăm să continuăm să construim o țară demnă de sacrificiul lor”, a fost mesajul președintelui PSD Satu Mare și candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, Mircea Govor.
Cităm câteva rânduri și din mesajul prefectului Ioan Tibil: “Avem datoria de a transmite mai departe această lecție puternică a istoriei și învățămintele pe care ziua de 10 mai ni le oferă, așa cum trebuie să insuflăm tinerei generații sentimente de profundă recunoștință și de respect pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Totodată, este important să evocăm personalitățile remarcabile ale marilor oameni de stat din acele momente hotărâtoare pentru evoluția țării noastre.

 

Respect și recunoștință înaintașilor noștri, celor care ne-au lăsat moștenire România independentă!
România are nevoie acum, la fel ca atunci, de unitatea și eforturile comune ale clasei politice, societății civile, mediului academic, de inspirația și determinarea tuturor cetățenilor săi pentru ca, din idealurile prezentului și din raportarea consecventă la valorile și principiile democratice care ne definesc, să construim un viitor mai bun.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT -P.S.D.

Organizația Județeană Satu Mare Executat de SC Solpress SRL COD mandatar financiar coordonator 21240002

Tiraj: 3000

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Două puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, deschise temporar

Două puncte de trecere a frontierei vor fi deschise temporar sîmbătă, 16 august, pe raza judeţului Satu Mare. La solicitarea autorităţilor publice locale maghiare şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, la sfârşitul săptămânii se vor deschide temporar Punctele de Trecerea a Frontierei Horea (localitate de pe teritoriul României) – Omboly (localitate de pe teritoriul Ungariei) şi Foieni (localitate de pe teritoriul României) – Piricse (localitate de pe teritoriul Ungariei).