Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANALIZA PIEȚEI AUTO ROMÂNEȘTI

Creșterea înmatriculărilor, dar scădere pentru mașinile electrice în aprilie 2024

Segmentul SUV domină piața, acaparând aproape 46% din total, în timp ce clasa C deține o cotă de 31%.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

În România, mașinile electrice continuă să înregistreze o scădere în luna aprilie. Totuși, piața auto totală a înregistrat o creștere, datorită implementării programelor Rabla, conform datelor furnizate de APIA.

 

 

În aprilie 2024, piața auto a înregistrat o creștere cu 40% față de luna anterioară, ca rezultat al lansării programelor Rabla. În schimb, înmatriculările de autoturisme full-electrice au înregistrat o scădere de 18% în aceeași perioadă, comparativ cu aceeași lună din anul precedent.

 

 

Dacia ocupă prima poziție în topul vânzărilor la patru luni, cu aproximativ 14.000 de mașini vândute, în timp ce Toyota și Skoda au depășit fiecare pragul de 3.000 de unități. Volkswagen ocupă locul patru, iar Hyundai se află pe locul cinci. Printre modelele cele mai bine vândute se numără Logan, Duster și Sandero de la Dacia, împreună cu două modele străine: Toyota Corolla și Skoda Octavia.

 

 

Segmentul SUV domină piața, acaparând aproape 46% din total, în timp ce clasa C deține o cotă de 31%.

 

 

În ceea ce privește mașinile full-electrice, acestea dețin o cotă de piață de 5,5% în luna aprilie 2024, comparativ cu 12,9% în aceeași perioadă din 2023. Autoturismele plug-in hybrid, în creștere cu 11% față de aprilie 2023, dețin o cotă de piață de 3,3%.

 

 

Piața auto totală a depășit 45.000 de unități la patru luni, dintre care 13.000 au fost înregistrate în luna aprilie. În același timp, vânzările de mașini full-electrice au ajuns la 4.100 de unități la patru luni, înregistrând o creștere de 2% față de perioada similară din 2023. Dacia Spring ocupă 37% din piața autoturismelor electrice, în timp ce Tesla Motors deține o cotă de 30%.

 

CITEȘTE ȘIPe când vor fi pe piață automobile electrice la 20.000 de euro?

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns