Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DINAMO

Dinamo a sărbătorit 76 de ani de existenţă

Dinamo a sărbătorit 76 de ani de existenţă
În cadrul unei gale, care a avut loc în sala de la Opera Română,  Clubul Sportiv Dinamo București a sărbătorit 76 de ani de existenţă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cea mai titrată grupare din România, dacă ne orientăm după performanțele inerne și inernaționale a sărbătorit evenimentul în prezența fostelor glorii “alb-roşii”, sportivi, conducători de federaţii, politicieni etc.
În deschidere, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, unul dintr e cei mai reprezentativi sportivi ai clubului Dinamo, dar şi fostă preşedintă a grupării bucureştene, a afirmat că este mândră că jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în culorile “alb-roşii”.

 

“Sunt foarte mândră că mai bine de jumătate din viaţa mea de până acum mi-am petrecut-o în acest club, la început ca sportivă, ulterior, vreo opt ani ca preşedinte al acestui club. Sunt mândră de toate performantele pe care le-am realizat şi ca sportivă, dar şi din postura de conducător, sunt fericită că vorbim despre cel mai titrat club sportiv din România. Mă bucur că suntem în anul olimpic şi pe umerii acestui club apasă nişte greutăţi enorme, pentru că tradiţia este greu de dus, este obligatoriu de transmis şi mă bucur că rezultatele acestor sportivi care astăzi se regăsesc în pregătire sunt un model şi un imbold pentru generaţia tânără, pe care încercăm să o facem să îi placă sportul, rezultatele şi să urce pe podium. Menirea noastră este să ducem această tradiţie mai departe şi să credem în aceşti sportivi. Le urăm mult succes, pentru că mai sunt nici trei luni de zile, Parisul se apropie vertiginos de noi şi încercăm să reprezentăm ţara cât mai bine la Jocurile Olimpice, aşa cum am demonstrat de atâtea ori. Eu ştiu că facem tot ce este posibil omeneşte”, a afirmat Elisabeta Lipă.

 

A lături de Elisabeta Lipă, pe scenă au urcat foste glorii ale CS Dinamo, sportivi aflaţi în activitate etc. Printre aceștia s-au aflat preşedintele COSR, Mihai Covaliu, Ionuț Lupescu fostul jucător al naționalei de fotbal, membru al Generației de Aur, Horia Tecău, fost lider în clasamentul ATP la tenis în proiba de dublu, Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului şi preşedinţi de federaţii sportive.
În cei 76 de ani, CS Dinamo a cucerit la toate disciplinele 131 de medalii la Jocurile Olimpice, dintre care 38 de aur, 44 de argint şi 49 de bronz; 1.378 la Campionatele Mondiale, 2.133 la Campionatele Europene şi 10 trofee de Cupa Campionilor Europeni.
De asemenea, în ceea ce priveşte titlurile naţionale la sporturile de echipă, Dinamo deţine recordul la polo – 32 de titluri, baschet masculin – 22 de titluri, volei feminin – 21 de titluri şi volei masculin – 18 titluri. Echipa de handbal a grupării alb-roşii a cucerit anul acesta titlul 20 şi s-a calificat în premieră la turneul Final4 al EHF European League, iar cea de rugby a reuşit eventul pentru prima dată după 15 ani.

 

CS Dinamo a pornit la drum în 1948 cu trei secţii (fotbal, şah şi tenis de masă). În prezent sunt 34 de secţii, iar în fiecare an aproape 3.000 de copii practică sportul în cadrul academiilor clubului.
La Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, Dinamo are 25 de sportivi calificaţi până în acest moment.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns