Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CURS DE PRIM AJUTOR

Cursurile de prim-ajutor, obligatorii în formarea continuă a profesorilor și personalului didactic din școli

Cursurile de prim-ajutor, obligatorii în formarea continuă a profesorilor și personalului didactic din școli
Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proiectul de ordin pentru aprobarea...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… Normelor de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihnă şi recreerea copiilor şi tinerilor, pus în dezbatere publică. De altfel, prevederea apare și ca obligație în actuala lege a Educației la secțiunea de formare continuă, fără să apară o precizare de când ar intra în vigoare. Edupedu.ro a scris recent că o educatoare care a lucrat la o grădiniță privată din București a semnalat faptul că niciuna dintre colegele sale nu făcuse cursuri de prim ajutor.

 

 

Profesorul Cătălin Ciupală: Cei mai mulți dintre noi avem sentimentul că nu există un suport pentru profesori. Nu avem cursuri de specialitate. Suntem aruncați și fiecare se descurcă.

 

 

Personalul didactic din școli, grădinițe și creșe va fi instruit cu noțiuni de prim ajutor, propune Ministerului Sănătății în modificarea ordinului de ministru nr. 1456/2020 privind normele de igienă din școli. Profesorii, educatorii și învățătorii vor primi un proces verbal care să ateste instruirea.  Art. 3 după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4) cu următorul cuprins: ”Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate. Personalul care a asigurat instruirea personalului didactic va întocmi un proces verbal care să ateste instruirea și care va fi contrasemnat și de personalul didactic instruit.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns