Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

JUSTIȚIE IERTĂTOARE: Un bărbat din Maramureș ”iertat” după ce a condus sub influența drogurilor. A primit doar amendă penală

Polițiștii maramureșeni l-au prins pe șoselele Maramureșului Istoric conducând sub influența substanțelor interzise. Au probat fapta sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Dosarul a fost trimis în judecată, unde în primă instanță, magistrații l-au condamnat la închisoare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inculpatul a făcut apel la Curtea de Apel Cluj unde judecătorii au fost mult mai îngăduitori. Aceștia au desființat pedeapsa aplicată la Judecătoria Vișeu de Sus și au pronunțat o nouă hotărâre. amendă penală!!!

 

Ce a spus instanța

DOHOTAR ŢIPLE IONUŢ ADRIAN Apelant Inculpat

Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală admite apelul declarat de inculpatul DŢIA împotriva sentinţei penale nr. 448 din data de 24 mai 2023 a Judecătoriei Vişeu de Sus, pe care o desfiinţează în parte, în ceea ce priveşte natura pedepsei aplicate inculpatului şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite:

 

În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, art. 61 alin. 4 lit. c din Codul penal condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive la pedeapsa de 6.600 lei amendă penală (220 zile-amendă x 30 lei).

 

Înlătură dispoziţile referitoare la pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b din Codul penal, respectiv la pedeapsa accesorie aferentă.

 

Atrage atenţia inculpatului asupra faptului că dacă, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea.

 

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. Definitiv

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns