Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

VENITURI SALARIALE

Salariile profesorilor vor fi majorate de la 1 iunie, în medie, cu 7%

Salariile profesorilor vor fi majorate de la 1 iunie, în medie, cu 7%
Salariile profesorilor și ale angajaților din Învățământ au fost majorate la finalul anului trecut prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 128/2023.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceasta prevede că, la 1 iunie, salariile pentru profesori vor fi cele din grilele aprobate de Executiv. Majorarea din luna iulie se aplică pentru salariile pe care cadrele didactice le primesc în luna iulie. Vezi mai jos, în articol, grilele de salarizare pentru angajații din Educației.

Salariul net, în mână, este doar 58% din salariul brut. Din salariile de bază, brute, scrise în grila de salarizare din Educație, circa 42% sunt impozite și contribuții la stat.

 

 

Grilele publicate sunt cele referitoare la salariile de bază, brute, echivalente pentru gradația 0, pe fiecare funcție, tranșă de vechime și grade didactice. „De la 1 iunie se acordă următoarea tranșă de creștere salarială: în medie de 7%”, a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. La sfârșitul lunii aprilie, Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a cheltuit deja 8,2 miliarde de lei, în primele trei luni ale acestui an, din bugetul de cheltuieli de personal, conform Ministerului Finanțelor. Informația apare într-un memorandum aprobat de Guvern pe 25 aprilie.

 

 

Memorandumul atenționează faptul că execuția de peste un sfert din buget pe primele 3 luni face să fie insuficienți banii pentru salarii pentru tot anul, dacă se ia în calcul și majorarea programată pentru luna iunie. „Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară au fost aprobate unele majorări salariale pentru anumite categorii de personal bugetar. Din analiza evoluției bugetului Ministerului Educației la nivelul primului trimestru, la titlul ”Cheltuieli de personal” se înregistrează plăți de 8,2 mld. lei, respectiv 25,3% din bugetul aprobat, în contextul în care începând cu luna iunie va fi acordată a doua tranșă de majorare salarială reglementată prin actul normativ mai sus menționat”, scrie Ministerul Finanțelor în memorandumul citat.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Anul 2022 a adus creşteri salariale angajaţilor din medicină, HoReCa, turism, construcţii şi instalaţii

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns