Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SINDROMUL ȘOCULUI TOXIC STREPTOCOCIC

Bacteria mâncătoare de carne confirmată în România

Bacteria mâncătoare de carne confirmată în România
Simptomele bolii includ febră, dureri musculare și cedarea organelor interne
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Sindromul șocului toxic streptococic (SST) este prezent și în România, dar nu reprezintă o amenințare majoră, a declarat managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, Simin Aysel Florescu.

 

 

Conform acesteia, medicii români au tratat chiar înainte de pandemie un tânăr care a suferit de această afecțiune și s-a vindecat.

 

 

„Nu cred că reprezintă o amenințare pentru noi în acest moment. De ce? Pentru că nu este ceva nou. Infecțiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al șocului toxic streptococic apare, de obicei, în urma infecțiilor streptococice invazive cutanate. (…) Au existat și în România și există în continuare. În urmă cu câțiva ani, înainte de pandemie, am avut un pacient în terapie intensivă, un tânăr de 20 de ani, cu sindrom de șoc toxic streptococic, cu rash-ul specific, descuamare și stare septică evidentă. A necesitat terapie intensivă, dar s-a vindecat. Deci, nu este o boală nouă”, a explicat Simin Aysel Florescu.

 

 

Aceasta a subliniat că frecvența acestei boli în România este una „sporadică”. Conform medicului, șocul toxic nu este „o boală obișnuită”.

 

 

Situația din Japonia

 

O epidemie mortală de sindromul șocului toxic streptococic (SST) în Japonia provoacă îngrijorări, cu aproape 1.000 de cazuri raportate, mai multe decât anul trecut. Acestea sunt cauzate de o „bacterie mâncătoare de carne” cu o mortalitate de 30% și care poate fi fatală în 48 de ore, scrie ziarul indian The Economic Times.

 

 

Simptome și prevenție

 

Simptomele bolii includ febră, dureri musculare și cedarea organelor interne. Măsurile preventive constau într-o igienă bună și un tratament prompt. Răspândirea infecției în Japonia îngrijorează autoritățile sanitare. Boala cauzează suferințe puternice și poate fi mortală într-un timp foarte scurt. Simptomele inițiale includ febră, frisoane, dureri musculare și greață.

 

CITEȘTE ȘIAntibiotice care pot distruge bacteriile rezistente la medicamente

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns