Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

LANSAREA PRIMULUI MODEL

Cât va costa primul Ferrari electric

Cât va costa primul Ferrari electric
Anul trecut, Ferrari a livrat 13.663 de mașini, generând venituri de aproape 6 miliarde de euro.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Ferrari va lansa primul său model complet electric la sfârșitul anului 2025, cu prețuri de pornire de peste 500.000 de euro, conform surselor citate de Reuters. Anul trecut, Ferrari a produs aproape 14.000 de mașini și va deschide o nouă fabrică în Italia.

 

 

Prețul mediu actual al unui Ferrari este de aproximativ 350.000 de euro, însă primul model electric al mărcii va costa peste 500.000 de euro, iar diversele opțiuni suplimentare solicitate de clienți vor adăuga încă 15-20% la preț.

 

 

Sursele afirmă că Ferrari plănuiește și un al doilea model complet electric, care va fi lansat în următorii ani. Se estimează că primul model electric va reprezenta aproximativ 10% din vânzările totale ale mărcii în primii ani.

 

 

Deși Ferrari își crește producția, marca italiană își dorește să păstreze exclusivitatea, astfel că nu va depăși anumite praguri maxime de producție, indiferent de cerere și de cât de lungi sunt timpii de așteptare pentru modelele sale. Pentru unele mașini, timpii de așteptare sunt de peste doi ani.

 

 

Cu toate acestea, acum 15 ani, Ferrari susținea clar că nu va depăși 10.000 de mașini/an, nu va lansa un SUV și nu va produce mașini electrice. În prezent, toate aceste trei lucruri s-au realizat sau urmează să se realizeze. Anul 2019 a fost primul an în care marca a livrat peste 10.000 de mașini.

 

 

Ferrari va inaugura în curând o nouă uzină la Maranello și a deschis un laborator pentru cercetarea și dezvoltarea de baterii avansate pentru viitoarele mașini electrice. Noua fabrică va permite Ferrari să ajungă la o producție anuală de 20.000 de mașini, dar rămâne de văzut dacă șefii mărcii doresc să atingă acest prag.

 

 

Totuși, Ferrari nu va renunța prea curând la motoarele clasice cu combustie internă, deoarece, conform șefului companiei, există clienți care nu ar mai cumpăra mașinile mărcii dacă ar exista doar modele electrice. Gama va include hibride și modele complet electrice, dar baza va rămâne pe benzină. Există și clienți care vor cumpăra un Ferrari doar când va apărea un model electric.

 

 

Anul trecut, Ferrari a livrat 13.663 de mașini, generând venituri de aproape 6 miliarde de euro.

 

 CITEȘTE ȘI: SĂTMĂRENII EVOLUEAZĂ: Câte maşini electrice şi hibride sunt în Satu Mare?

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns