Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SFATURI DE LA EXPERȚI AUTO

Cum să protejezi mașina de furt

Cum să protejezi mașina de furt
Catalizatoarele conțin metale prețioase precum platina, paladiul și rodiul, foarte apreciate de comercianții de fier vechi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Chiar dacă mașina ta este parcată într-o zonă bine iluminată, aceasta poate deveni ușor o țintă pentru hoți. Aceștia fură adesea piese auto ușor de demontat, pe care ulterior le vând pe piața neagră, le transportă în străinătate sau le folosesc pentru repararea altor vehicule.

 

Matas Buzelis, expert automobilistic la carVertical, explică faptul că hoții vizează în special piesele de la mașinile mai noi, care pot fi vândute pentru sume mai mari. Cele mai căutate piese includ catalizatoarele, roțile și plăcuțele de înmatriculare.

 

Oglinzile auto moderne pot costa câteva sute de euro, motiv pentru care sunt adesea vizate de hoți. Unii șoferi, după ce și-au spart oglinda, preferă să „împrumute” una de la o altă mașină similară pentru a economisi bani. Pentru a preveni furtul, este recomandat să gravați numărul VIN al mașinii pe oglinzi, făcându-le astfel mai greu de vândut și instalat pe alte vehicule.

 

Costul farurilor poate ajunge la câteva mii de euro, în funcție de modelul mașinii. Cererea mare pentru faruri pe piața pieselor second-hand le face o țintă atractivă pentru hoți. Pentru a descuraja furtul, este recomandată gravarea numărului VIN și pe aceste componente.

 

Plăcuțele de înmatriculare sunt furate pentru a fi montate pe alte vehicule folosite în activități ilegale, permițând hoților să evite camerele de supraveghere și să inducă în eroare forțele de ordine. Deși demontarea plăcuțelor este ușoară, cea mai bună modalitate de protecție este parcarea mașinii într-un loc bine iluminat sau într-o parcare închisă.

 

 

Volanul unei mașini de lux, cum ar fi un Porsche, BMW sau Mercedes-Benz, poate costa mii de euro. Un număr mare de mașini grav avariate sunt importate în Europa din SUA, crescând cererea pentru volane în stare bună. Singura modalitate de a preveni furtul volanului este să parcați mașina într-un loc sigur.

 

Piesele din panoul interior al mașinii sunt mai rar furate decât luminile sau oglinzile, dar sunt încă populare printre hoți. Acestea vizează de obicei mașinile de lux, piesele fiind ulterior vândute pentru repararea vehiculelor avariate sau transportate în străinătate.

 

 

Furtul roților este frecvent, mașinile fiind adesea găsite pe cricuri sau cărămizi. Scoaterea roților durează ceva timp, așa că hoții preferă mașinile parcate departe de luminile stradale. Cea mai eficientă modalitate de protecție este utilizarea șuruburilor speciale de siguranță, care împiedică scoaterea roții cu unelte obișnuite.

 

 

Catalizatoarele conțin metale prețioase precum platina, paladiul și rodiul, foarte apreciate de comercianții de fier vechi. Vânzarea unui catalizator poate aduce hoților câteva sute de euro. Proprietarii de Toyota și Lexus sunt deosebit de vulnerabili, deoarece catalizatoarele acestor mărci conțin cantități mai mari de metale prețioase și sunt de obicei într-o stare mai bună. Unii șoferi își înlocuiesc catalizatoarele originale cu versiuni mai ieftine pentru a evita furtul.

 

 

Protejarea mașinii de hoți necesită precauții suplimentare, cum ar fi parcarea în zone bine luminate, utilizarea șuruburilor de siguranță și gravarea numărului VIN pe componentele valoroase. Aceste măsuri pot reduce semnificativ riscul de a deveni o victimă a furturilor auto.

 CITEȘTE ȘI: În Satu Mare se înmulţesc ţepele cu vânzările online de piese auto

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns