Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BING BANG

Proces împotriva clopotelor unei biserici pentru că bat de 248 de ori pe zi

Proces împotriva clopotelor unei biserici pentru că bat de 248 de ori pe zi
Mai mulți locuitori din orașul Salzburg au dat în judecată biserica parohiei Hernau  pentru că clopotele  băteau  în total de 248 de ori în fiecare zi, din sfert în sfert de oră,  între orele 7:00 și 22:00.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mai mulți locuitori din orașul Salzburg au dat în judecată biserica parohiei Hernau  pentru că clopotele  băteau  în total de 248 de ori în fiecare zi, din sfert în sfert de oră,  între orele 7:00 și 22:00.

 

 

“Clopotele au sunat de 60 de ani la fel și nu au deranjat pe nimeni”  a subliniat avocatul arhiepiscopiei.

 

 

A existat o pauză de doi ani și jumătate de la jumătatea anului 2018 până la sfârșitul anului 2020,  când biserica era în curs de renovare.

La tribunalul regional s-a ajuns la un acord. În viitor,  vor suna doar jumătate dintre clopote. Seara în loc să se  bată   de ora 22:00 bătăile ceasului din turn va bate ultima oară la ora 20:00. Începutul rămâne același la 7  dimineața în zilele lucrătoare și la 8 în zilele de duminică și de sărbătorile legale. De asemenea, vor fi modificări la sunetul clopotului mare în așa fel ca dimineața, la prânz, seara sau în timpul slujbelor bisericești nivelul de vârf să fie ajustat la 73 de decibeli în loc de 82. Faza de testare este până în septembrie. Dacă soluția nu va fi acceptată de una dintre părți, procesul va avea loc în octombrie.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns