Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DONALD TRUMP

Restricțiile impuse lui Donald Trump pe Facebook și Instagram au fost eliminate

Restricțiile impuse lui Donald Trump pe Facebook și Instagram au fost eliminate
Meta a ridicat toate restricțiile de monitorizare impuse conturilor de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump, reactivându-i prezența online înaintea alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a anunțat ridicarea ultimelor restricții impuse conturilor fostului președinte american Donald Trump, în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie. Această decizie vine după ce conturile lui Trump au fost supuse unei monitorizări stricte urmare a suspendării lor în 2021.

 

 

În ianuarie 2021, conturile lui Trump au fost suspendate pe motiv că acesta i-a lăudat pe susținătorii care au atacat Capitoliul SUA în data de 6 ianuarie, un eveniment care a zguduit întreaga națiune și a provocat o reevaluare a modului în care platformele de socializare reglementează discursul politic. Reinstalate în 2023, conturile, care numără peste 60 de milioane de urmăritori, au continuat să fie sub monitorizare până recent, când Meta a decis să elimine aceste restricții suplimentare.

 

 

Meta a explicat că această mișcare este parte a angajamentului lor de a asigura exprimarea egală în arena politică. De la reactivarea conturilor sale, Donald Trump a utilizat platformele pentru a-și promova campania electorală și pentru a lansa diverse atacuri la adresa rivalului său, Joe Biden. Cu toate acestea, Trump alege să comunice predominant prin intermediul platformei sale de socializare, Truth Social, pe care o deține.

 

 

Această decizie stârnește noi dezbateri despre rolul pe care îl joacă platformele de socializare în politică și despre echilibrul între libertatea de exprimare și necesitatea de a preveni răspândirea informațiilor false sau a discursurilor care incită la violență. Pe măsură ce se apropie alegerile din noiembrie, este clar că ochii vor fi ațintiți atât pe candidați, cât și pe platformele care le permit acestora să comunice direct cu electoratul.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns