Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BREAKING NEWS

BREAKING NEWS: Președintele Joe Biden a anunțat astăzi că nu va mai candida pentru un nou mandat

BREAKING NEWS Joe Biden a anunțat astăzi că nu va mai candida pentru un nou mandat
Președintele Joe Biden a anunțat retragerea din cursa prezidențială și a oferit sprijinul său total vicepreședintei Kamala Harris pentru candidatura la președinția SUA.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

21 iulie 2024  – Într-o mutare neașteptată, Președintele Joe Biden a anunțat astăzi că nu va mai candida pentru un nou mandat și își va oferi sprijinul necondiționat vicepreședintei Kamala Harris. Acest anunț a fost făcut printr-o scrisoare deschisă publicată pe Platforma X.

 

 

„A servi ca președinte al Statelor Unite a fost cea mai mare onoare din viața mea. Cu toate acestea, consider că este timpul pentru o schimbare în conducerea partidului nostru,” a explicat Biden. El a subliniat că alegerea lui Harris ca vicepreședinte a fost una dintre cele mai bune decizii ale sale, exprimându-și încrederea totală în capacitatea ei de a prelua frâiele partidului în fața provocărilor electorale.

 

 

Pe fundalul unei recuperări la domiciliu dintr-o recentă infecție cu COVID-19 la Rehoboth Beach, Delaware, Biden a făcut apel la unitate în rândurile democrate pentru a construi o campanie eficientă împotriva lui Donald Trump. Harris, care anterior a servit ca procuror general în California și senator, este văzută ca o figură centrală în dinamica partidului.

 

 

Cu alegerile primare deja în curs și cu majoritatea delegaților favorizându-l pe Biden, acesta a optat pentru retragere pentru a asigura o tranziție lină la conducerea partidului. Convenția de nominalizare democrată este setată să aibă loc în Chicago pe 19 august, unde delegații vor decide acum dintre mai mulți candidați potențiali.

 

 

În contextul acestei retrageri surpriză, lideri de frunte ai partidului, inclusiv membri ai Congresului și donatori influenți, care au exprimat anterior îngrijorări cu privire la viabilitatea unui al doilea mandat pentru Biden, acum și-au redirecționat sprijinul către posibili noi candidați.

 

 

Biden a închis scrisoarea cu reflectări personale: „Presedinția a fost punctul culminant al carierei mele. Sunt mândru de ceea ce am realizat și entuziasmat să văd ce va urma.”

 

 

Privirile se îndreaptă acum către Harris, care se pregătește să preia responsabilitățile campaniei, într-o perioadă definitorie pentru viitorul Partidului Democrat.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns