Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PREȚURILE MICI RIDICĂ ÎNTREBĂRI

Eazy Asigurări și semnele de avertizare că ar putea deveni noul Euroins

Eazy Asigurări și semnele de avertizare că ar putea deveni noul Euroins
În concluzie, deși Eazy Asigurări a intrat pe piață cu prețuri atractive, viitorul său este incert.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Eazy Asigurări, o nouă societate de polițe RCA controlată de fondatorul Superbet, Sacha Dragic, a început recent să vândă asigurări după ce a primit avizul necesar de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru o majorare de capital. În ciuda entuziasmului inițial, mulți se întreabă dacă acest pariu nu este pierdut din start, având în vedere prețurile extrem de mici oferite de Eazy Asigurări în comparație cu piața.

 

 

Prima poliță RCA vândută de Eazy Asigurări, prin intermediul site-ului Economo.ro, a avut un preț de 400,6 lei, în condițiile în care prețul mediu pe piața RCA este de peste 1.000 de lei. Această ofertă a fost destinată unui șofer de peste 60 de ani, care conduce un automobil cu capacitatea cilindrică de 1,5 litri, în județul Prahova, și se află în categoria de bonus maximă (B8). Pentru un client din categoria B0, prețul ar fi fost aproximativ 800 de lei.

 

 

Ofertă competitivă sau nesustenabilă?

 

 

Deși coordonatele acestei polițe indică o poziționare competitivă a Eazy Asigurări, raportat la oferta celorlalte societăți, există încă cel puțin o ofertă mai bună pe piață pentru acest tip de client. Totuși, având în vedere că Eazy se află într-o perioadă de calibrare, este posibil ca ofertele să se schimbe și să se adapteze cererii în timp, conform brokerilor din domeniu.

 

 

Un aspect interesant al Eazy Asigurări este că vinde exclusiv online. Polițele sunt disponibile pe platforme mari de vânzări precum Emag, Autovit, Pago și Economo.ro, precum și pe site-uri dedicate cum ar fi Pint.ro și RCA-ieftin.ro. Vânzarea este intermediată de brokeri, iar Eazy Asigurări are înțelegeri și va plăti comision către intermediari, inclusiv către brokerii din top 10.

 

 

Riscuri și paralela cu Euroins

 

 

Prețurile extrem de mici oferite de Eazy Asigurări ridică semne de întrebare similare celor întâlnite în cazul Euroins. Întrebarea principală este dacă aceste prețuri sunt sustenabile pe termen lung. Precedentul creat de Euroins, care a oferit polițe la prețuri foarte mici pentru a câștiga cota de piață, doar pentru a se confrunta ulterior cu probleme financiare majore, este încă proaspăt în mintea multora.

 

 

Mai mult, există preocupări legate de capacitatea Eazy Asigurări de a-și onora obligațiile financiare pe termen lung, având în vedere că oferă prețuri sub-evaluate. ASF are un rol crucial în monitorizarea și reglementarea acestor practici pentru a proteja consumatorii și pentru a asigura stabilitatea pieței de asigurări.

 

 

Recomandările ASF și viitorul Eazy Asigurări

 

 

ASF a emis în trecut recomandări pentru asigurători, îndemnându-i să practice tarife sustenabile și să își gestioneze riscurile în mod eficient. Cu toate acestea, Eazy Asigurări pare să fi ignorat aceste recomandări, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la viitorul său pe piață.

 

 

Brokerii de asigurări sunt, de asemenea, sceptici cu privire la sustenabilitatea modelului de afaceri al Eazy Asigurări. Deși există o cerere mare pentru polițe RCA la prețuri mici, capacitatea companiei de a-și menține aceste prețuri și de a oferi servicii de calitate pe termen lung rămâne o mare necunoscută.

 

 

În concluzie, deși Eazy Asigurări a intrat pe piață cu prețuri atractive, viitorul său este incert. Compararea cu Euroins și ignorarea recomandărilor ASF sunt semnale de alarmă pentru consumatori și pentru industrie. Rămâne de văzut dacă Eazy Asigurări va reuși să se impună pe piață sau dacă va urma soarta altor asigurători care au încercat să atragă clienți prin prețuri sub-evaluate, dar au eșuat în a-și menține stabilitatea financiară.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns