Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ISTORIA MODEI

Rubinele care au scris istoria modei

Rubinele care au scris istoria modei
În universul strălucitor al bijuteriilor de înaltă clasă, există piese care nu doar că impresionează prin splendoare, dar și spun povești fascinante. O astfel de poveste este legată de Marella Agnelli, recunoscută pentru eleganța sa discretă și considerată una dintre cele mai bine îmbrăcate femei din lume. Truman Capote, fascinat de farmecul ei, a inclus-o în lista sa de "Lebede", un grup select de femei remarcabile ale vremii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marella nu era doar un simbol al eleganței, ci și o colecționară de bijuterii rare. Printre aceste comori se numără un colier fabulos din rubine, smaralde și perle, care a captivat atenția și admirația tuturor pe parcursul vieții sale. Acest colier a fost un cadou de la soțul ei în 1955, după o călătorie memorabilă în India, la celebra casă de bijuterii Gem Palace din Jaipur, un loc cu tradiție încă din 1700.

 

 

 

 

Inspirat de frumusețea și istoria rubinelor și smaraldelor, care se spune că ar fi aparținut maharajahilor, magnatul italian a comandat transformarea acestor pietre într-un colier de excepție. Bijuteria finită a devenit rapid piesa preferată a Marellei, fiind adesea admirată în fotografii și la evenimente mondene. Este cunoscut faptul că Marella Agnelli lucra strâns cu designeri de haute couture pentru a-și asorta ținutele cu acest colier, subliniindu-și astfel stilul impecabil.

 

 

Valentino Garavani, unul dintre prietenii și colaboratorii ei de lungă durată, a remarcat că, în zilele în care Marella era indecisă cu privire la vestimentație, opta pentru o rochie simplă pe care o punea în valoare cu acest colier spectaculos.

 

 

După multe decenii, descoperirea unor pietre prețioase rămase neutilizate din aceeași serie a adus o nouă dimensiune poveștii colierului. Frații Kasliwal, moștenitorii atelierului Gem Palace, au descoperit aceste pietre într-o cutie veche, după decesul tatălui lor. Inspirându-se din designul original, aceștia au creat două noi coliere, pe care le-au numit “The Last Swan”, în omagiu la supranumele dat de Capote grupului său de prietene.

 

 

Fiecare dintre aceste noi coliere este evaluat la 80.000 USD și este destinat unei clientele cu gusturi rafinate, reflectând continuarea tradiției și eleganței în lumea bijuteriilor de lux. Această poveste îmbină istoria, arta și personalități culturale, demonstrând cum bijuteriile pot transcende rolul lor decorativ, devenind simboluri ale unei ere și ale unor personalități remarcabile.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns