Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANGAJAȚII DIN PRIVAT MAI MOTIVAȚI DECÂT CEI DE LA STAT

60% dintre salariații români nu se simt apreciați de angajatori

60% dintre salariații români nu se simt apreciați de angajatori
De asemenea, flexibilitatea programului și echilibrul între viața personală și cea profesională sunt factorii principali de motivare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Un studiu recent realizat de Centrul de Formare APSAP relevă că majoritatea angajaților din România, indiferent dacă lucrează în sectorul public sau privat, nu se simt apreciați de angajatori.

 

 

Diferențe între Sectorul Public și Privat

 

Conform sondajului, 60% dintre angajați consideră că nu primesc recunoașterea pe care o merită la locul de muncă, iar mai mult de jumătate nu se simt motivați să își îmbunătățească performanțele profesionale. Studiul, la care au participat peste 2.000 de angajați, arată că 63% dintre angajații din sectorul public se simt mai puțin apreciați de angajatori în comparație cu cei din mediul privat.

 

 

Motivație și Temeri ale Angajaților Români

 

Totodată, 45% dintre angajații din sectorul privat declară că sunt „extrem de motivați” să își depășească limitele profesionale, comparativ cu doar 37% dintre cei din sectorul public. Printre principalele temeri ale angajaților se numără lipsa timpului pentru viața personală, teama de a face greșeli majore și suprasolicitarea.

 

 

Discrepanțe Salariale și Flexibilitate

 

În privința motivației, flexibilitatea programului și echilibrul dintre viața personală și cea profesională reprezintă factori esențiali pentru 48% dintre angajații din sectorul privat și 29% dintre cei din sectorul public. De asemenea, recunoașterea și aprecierea din partea colegilor și a conducerii sunt importante pentru 30% dintre angajați, indiferent de sectorul în care lucrează.

 

 

Sondajul mai evidențiază că regiunea București-Ilfov oferă cele mai mari salarii, cu 9% dintre angajați câștigând peste 12.000 lei lunar, iar beneficiile salariale sub așteptări reprezintă cea mai mare barieră în procesul de angajare, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

 

 

Centrul de Formare APSAP, fondat în 2014, continuă să ofere programe de perfecționare profesională, sprijinind dezvoltarea competențelor angajaților din diverse domenii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns