Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BAIA SPRIE

Expoziție cu autoturisme și vechicule fabricate în România

Expoziție cu autoturisme și vechicule fabricate în România
Retromobil Club România - filiala Maramureş, a organizat în Baia Sprie, expoziţia şi parada de vehicule istorice ”Retro Parada Toamnei”. A fost a 12 ediție județeană și a treia, orealizată în orașul Baia Sprie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acțiunea a fost organizată de Retromobil Club România – filiala Maramureş, președinte Ioan Vlad, împreună cu Primăria Orașului Baia Sprie. Instructorul Liviu Ilieș, deținător de automobile de epocă, este inițiator al evenimentelor de acest gen din orașul Baia Sprie. Din echipa de organizare au mai facut parte Nedelea Vlad și Attila Naghy.

Programul a cuprins expunerea, în Parcul din Centrul vechi reabiliatat, 26 autoturisme și vehiculele istorice fabricate în România, majoritatea (20 exemplare) autoturisme “Dacia”, urmată de o paradă în oraș. Autoturismele au putut fi văzute în Centrul vechi, apoi pe DN 18 până la ieșirea spre Gutin, prin centrul orașului, până la ieșirea spre Baia Mare. Au expus deținători de autoturisme din Maramureș și Satu Mare. Cea mai veche exponată a fost “Dacia 1300” a președintelui Ioan Vlad, fabricată în 1970. Autoturismul aparținea omului de cultură Horia Roman Patapievici.

 

Pe această cale participanții au admirat vehiculele istorice ale membrilor Retromobil Club România – filiala Maramureș, au aflat de la specialiștii date importante privind istoricul automobilistic din România. A stârnit interes intervențiile specialiștilor în domeniu: Ian Vlad, Liviu Ilieș și a inginerului Istvan Ștrebeli care a participat la construirea autoturismului “Dacia 1300” facut cadou lui Nicolae Ceușescu. Această pasiune a maramureșenilor a fost împărtășită și de primarul Orașului Baia Spre, Alin Sebastian Bîrda, gazda evenimentului, care a vorbit celor prezenți despre locația frumoasă în care se află, proiectele de viitor și i-a felicitat, pentru pasiune și păstrarea în amintire a industriei de automobile din România.

Pentru aportul adus idustriei de automobile din România și imagine bună adusă specialiștilor maramureșeni, inginerul Istvan Ștrebeli a primit o binemeritată diplomă de recunoștință.

După finalizarea expoziției și parada din  oraș, participanții s-au oprit pe Nyres, la o frumoasă și de neuitată socializare.

V. Gherman

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns