Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

MINISTERUL AGRICULTURII ANUNȚĂ POSIBILE REDUCERI DE PREȚURI

Alimentele românești ar putea deveni mai ieftine

Alimentele românești ar putea deveni mai ieftine
Este de remarcat faptul că, după plafonarea adaosului comercial, s-a raportat o creștere de până la 50% a vânzărilor de alimente de bază.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Guvernul are în vedere introducerea unor noi măsuri legislative menite să reducă și chiar să ieftinească produsele alimentare românești. Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat că prețurile ar putea scădea cu până la 20%, datorită plafonării adaosului comercial pentru produsele autohtone.

 

 

Alimente Românești Mai Ieftine: Prețurile Ar Putea Să Scadă cu Până la 20%

 

 

Zeci de mii de produse alimentare procesate în România ar putea deveni mai accesibile, conform anunțului făcut de ministrul Florin Barbu. Reducerea ar veni ca urmare a unei posibile plafonări a adaosului comercial la 20% pentru toate produsele fabricate în România, inclusiv cele care folosesc materii prime importate, unde adaosul actual poate depăși 40%.

 

 

Ministrul a precizat că această plafonare va afecta toate produsele procesate în România, subliniind că măsura este necesară și se va aplica până la 31 decembrie 2024, dată până la care legea curentă a produs deja efecte pozitive.

 

 

„Plafonarea produselor procesate în România este necesară, deoarece dorim ca românii să plătească prețuri corecte la alimentele autohtone în magazinele de retail,” a declarat Florin Barbu.

 

 

În contextul noilor reglementări, produse precum iaurtul de băut, care în prezent costă 13 lei, ar putea fi mai ieftine cu 3 lei în această toamnă, iar cașcavalul ar putea avea o reducere de 3,50 lei. De asemenea, prețurile mezelurilor românești ar putea scădea cu 2,50 lei.

 

 

Comercianții și Adaosurile Mari: Impactul Noii Măsuri

 

 

Unii comercianți aplică adaosuri mari la produsele românești și, uneori, chiar retrag de la vânzare produsele autohtone dacă prețurile lor sunt mai mici decât cele ale produselor importate. Conform noii măsuri, aceste practici vor fi sancționate, iar retailerii care nu se conformează ar putea fi amendați cu 5% din cifra de afaceri.

 

 

Pe de altă parte, există temeri că plafonarea adaosurilor ar putea duce la relocarea producției din România în alte țări din Uniunea Europeană sau la creșterea importurilor din UE, conform vicepreședintelui CFA, Adrian Codîrlașu. El sugerează că o creștere a competiției ar fi o soluție mai eficientă pentru reducerea prețurilor.

 

 

Este de remarcat faptul că, după plafonarea adaosului comercial, s-a raportat o creștere de până la 50% a vânzărilor de alimente de bază.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns