Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CREȘTEREA PREȚURILOR

Recolta slabă de cartofi din acest sezon a dus la creșterea record a prețurilor

Recolta slabă de cartofi din acest sezon a dus la creșterea record a prețurilor în Uniunea Europeană.
Din cauza recoltei slabe de cartofi cauzată de condițiile meteorologice nefavorabile, prețurile au atins niveluri record în Uniunea Europeană, afectând atât cartofii destinați consumului, cât și cei pentru procesare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recolta de cartofi din acest sezon a fost afectată sever de condițiile meteorologice nefavorabile în principalele țări producătoare ale Uniunii Europene, cum ar fi Germania, Țările de Jos și Belgia. O vară extrem de caldă și uscată, urmată de o toamnă foarte ploioasă, a avut un impact negativ asupra calității tuberculilor destinați consumului, procesării și sămânței. Fermierii au observat o scădere a potențialului de producție al cartofilor de sămânță, ceea ce a condus la o revizuire în scădere a obligațiilor contractuale de aprovizionare.

 

 

Mai mult, condițiile meteorologice neobișnuite din 2024, inclusiv întârzierea plantării în regiunile nordice ale UE, au avut ca efect o întârziere a recoltării și o afectare semnificativă de boli și dăunători. În acest context, prețurile cartofilor au atins niveluri record atât pentru cei vânduți la vrac, cât și pentru cei destinați producției de cartofi prăjiți congelați, generând tensiuni pe piață.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Concursul de tăiat porci organizat de UDMR va avea loc sâmbătă, 4 februarie

Devenit deja tradiţie şi pentru judeţul Satu Mare, ediţia din acest an a concursului de tăiat porci organizat de UDMR, a ajuns la cea de a VII-a ediţie. După ce ediţiile anterioare au fost găzduite de localităţi precum: Viile Satu Mare, Tăşnad, Livada, Lazuri, Turulung ş.a., iată că cea din anul 2017 o să aibă loc sâmbătă, 4 februarie, la Oraşu Nou.