Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INEFICIENȚA PROGRAMELOR ANTI-PLAGIAT

Facultatea de Drept a UBB elimină lucrările de Licență la cererea studenților

Facultatea de Drept a UBB elimină lucrările de Licență la cererea studenților
Începând cu anul academic 2024-2025, viitorii absolvenți nu vor mai trebui să pregătească o lucrare de licență,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lucrările de licență de la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au fost eliminate, decizia fiind luată la cererea studenților. Decanul facultății, Șerban Diaconescu, a explicat pentru Edupedu.ro că măsura a fost adoptată și din cauza ineficienței programelor anti-plagiat, care tind să exagereze în detectarea presupuselor plagiaturi.

 

 

Începând cu anul academic 2024-2025, viitorii absolvenți nu vor mai trebui să pregătească o lucrare de licență, examenul de tip grilă devenind singura probă necesară pentru absolvire. Potrivit decanului, peste 90% dintre studenții dintr-un an și peste 84% dintr-un alt an au solicitat această schimbare.

 

 

Decanul a subliniat că programele anti-plagiat marcheză eronat referințele la texte de lege sau hotărâri judecătorești drept plagiat, ceea ce crea dificultăți atât pentru studenți, cât și pentru profesori. „Aceste programe impuneau o muncă imensă de justificare, în ciuda faptului că mare parte din ceea ce detectau nu era relevant pentru noțiunea reală de plagiat”, a adăugat acesta.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns