Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CE SANCȚIUNI RISCĂ ELEVII

Reguli stricte pentru utilizarea telefoanelor la școală

Reguli stricte pentru utilizarea telefoanelor la școală
Școlile au libertatea de a stabili propriile reguli interne, în colaborare cu diriginții și directorii, iar acestea pot fi adaptate în funcție de nevoile instituției
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Începând cu anul școlar 2024-2025, Ministerul Educației a introdus noi reguli stricte privind utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs. Printre acestea, se numără interdicția ca elevii să aibă telefoanele la ore, iar regulamentul prevede sancțiuni clare pentru cei care nu respectă această măsură. Conform ordinului semnat de ministra Educației, Ligia Deca, școlile trebuie să amenajeze spații speciale pentru stocarea telefoanelor, care vor fi accesibile doar personalului școlii.

 

 

Ligia Deca a explicat că elevii care nu respectă această interdicție riscă sancțiuni ce pot varia de la un simplu avertisment verbal sau scris până la măsuri mai severe, cum ar fi exmatricularea, în funcție de gravitatea situației. Regula generală a fost deja implementată în alte țări europene, cum ar fi Franța, iar România urmează un model similar.

 

 

Școlile au libertatea de a stabili propriile reguli interne, în colaborare cu diriginții și directorii, iar acestea pot fi adaptate în funcție de nevoile instituției. Deși măsura a provocat inițial opoziție din partea profesorilor și părinților, specialiștii sugerează că aceasta ar putea îmbunătăți socializarea și concentrarea elevilor în timpul orelor.

 

 

Pe de altă parte, există dezbateri legate de integrarea dispozitivelor digitale în procesul de învățare, unii susținând că telefoanele mobile, utilizate corect, pot sprijini educația prin metode inovatoare.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns