Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EFICIENȚA VACCINURILOR

Cel mai serios studiu privind efectele vaccinului ARNm anti Covid

Cel mai serios studiu privind efectele vaccinului ARNm anti Covid
Din grupul de micardită cu ARNm, a existat o singură persoană care cel mai probabil a murit ca urmare a bolii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Vaccinurile împotriva Covid- 19 au ajutat în lupta împotriva pandemiei chiar mai bine decât se aștepta: în Europa, unde vaccinurile ARNm au fost utilizate în principal, au redus numărul de decese în grupul de persoane peste 25 de ani din decembrie 2020 până în martie 2023 cu un total de 59 la sută. Acest lucru a însemnat salvarea a aproximativ 1,6 milioane de vieți – cu aproximativ 2,2 milioane de decese oficiale de Covid, au concluzionat cercetătorii la începutul lunii august.

 

 

Cu toate acestea, îndoielile și temerile cu privire la vaccinarea ARNm sunt încă alimentate cu cele mai absurde argumente. Pentru fosta membră a Partidului Verzilor, Madeleine Petrovic, de exemplu, vaccinurile ARNm – deși au fost administrate de mult timp de miliarde de ori – „nu sunt suficient de testate”

 

 

Cât de mare a fost riscul de miocardită severă din cauza vaccinărilor ARNm?

 

 

Analizele tuturor cazurilor care au trebuit tratate în spitalele franceze de la sfârșitul anului 2020 până la mijlocul lui 2022 confirmă raritatea consecințelor grave pe termen lung.

 

 

Miocardita s-a dovedit a fi cel mai grav efect secundar

 

 

Inflamația mușchiului inimii (miocardită) s-a dovedit a fi cel mai grav efect secundar, care apare rar al vaccinărilor cu ARNm (datorită rarității sale, numai după ce au fost administrate milioane de doze). Prin urmare, este de asemenea notat cu foarte puține cazuri. Un studiu cuprinzător care a fost publicat recent în în jurnalul JAMA (Journal of the American Medical Association) oferă cifre rezonabil de fiabile: au fost evaluate toate cazurile de miocardită care au trebuit să fie tratate în spitalele franceze între sfârșitul lunii decembrie 2020 și sfârșitul lunii iunie 2022. În esență, aceasta a arătat ceea ce fusese deja raportat în STANDARD în toamna anului 2021:

 

 

• Bărbații tineri după a doua vaccinare prezintă cel mai mare risc.

 

 

• În cele mai multe cazuri, inflamația se vindecă fără consecințe.

 

 

• În cazuri rare, pot apărea cazuri mai grave.

 

 

Cifrele din noul studiu în detaliu: Un total de 4.635 de persoane au fost tratate pentru miocardită în spitalele franceze în perioada de studiu. Dintre aceștia, 558 au avut miocardită după vaccinare și 298 după îmbolnăvirea cu Covid-19. 3779 de pacienți au fost tratați pentru miocardită „convențională”. Cazurile de miocardită au fost cele mai frecvente după a doua doză, iar 85% dintre cei afectați au fost bărbați, după cum raportează Laura Semenzato și coautorii ei de la Agenția Franceză a Medicamentului.

 

 

Întrebarea dacă micardita a apărut mai frecvent după o infecție cu Covid decât după o vaccinare nu poate fi răspunsă pe baza acestor cifre, deoarece nu există cifre comparative pentru aceasta. Obiectivul studiului realizat de echipa Laurei Semenzato de la Agenția Franceză a Medicamentului ANSM a fost întrebarea dacă miocardita după vaccinări a avut complicații pe termen lung mai grave decât în celelalte două cazuri.

 

 

În timp ce „doar” 18 dintre persoanele cu probabil „miocardită prin vaccin” (sau 5,7 la sută) au trebuit să fie readmise la spital din cauza unor probleme cardiovasculare, acest procent a fost de 12,1 la sută pentru „miocardită Covid” și o miocardită convențională de 13,2 la sută. (Desigur, 18 persoane nu sunt un număr mic; se poate presupune, de asemenea, că procentul mai mic de cazuri cu adevărat severe are de-a face și cu faptul că mulți dintre ei erau bărbați mai tineri.)

 

 

O tendință similară a fost, de asemenea, evidentă în decese: 49 de pacienți (1,3 la sută) au murit ca urmare a miocarditei convenționale în timpul perioadei de studiu; Rata mortalității pentru pacienții cu miocardită Covid a fost, de asemenea, de 1,3% (sau patru cazuri). Din grupul de micardită cu ARNm, a existat o singură persoană care cel mai probabil a murit ca urmare a bolii. Aceasta este o rată a mortalității de 0,2 la sută, care – doar pentru a fi sigur – se referă la câți pacienți care au fost tratați într-un spital pentru „miocardită de vaccin” au murit ulterior.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Guvernul a aprobat angajarea a 564 de magistraţi

Guvernul a aprobat angajarea a 564 magistraţi şi personal auxiliar, fondurile necesare pentru plata salariilor fiind prevăzute în bugetul de stat rectificat joi, iar măsura este justificată prin necesitatea implementării Codului de procedură civilă şi reformei Justiţiei, a declarat Victor Ponta.