Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANUNȚ IMPORTANT

Valoarea tichetelor de masă crește din octombrie 2024

Valoarea tichetelor de masă crește din octombrie 2024
Anul trecut, valoarea tichetelor de masă era de 35 de lei, iar la începutul acestui an, a crescut la 40 de lei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Proiectele sociale, prin care anumite categorii beneficiază de ajutoare de la stat, continuă și în acest an, iar o veste importantă este creșterea valorii tichetelor de masă începând din octombrie 2024.

 

 

Proiectele sociale se extind în 2024 și 2025

 

 

Inițiat acum 6 ani, pe baza Legii 165/2018, programul tichetelor de masă continuă și în 2024. În colaborare cu Ministerul Muncii, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Comisia Europeană, în cadrul PNRR, acest program de asistență socială va rămâne în vigoare.

 

 

Anul trecut, valoarea tichetelor de masă era de 35 de lei, iar la începutul acestui an, a crescut la 40 de lei, suma fiind impozitată cu 10%. În octombrie 2024, guvernul a decis o nouă majorare, stabilind că valoarea tichetelor va crește la 40,04 lei.

 

 

Creșterea valorii tichetelor de masă din octombrie 2024

 

 

Deși impactul bugetar este considerat mic, valoarea tichetelor va crește nesemnificativ, de la 40 la 40,04 lei. Acest proiect se află pe masa Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii și urmează să fie aprobat și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

 

 

Impactul economic al tichetelor de masă

 

 

 

Un studiu realizat de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET) arată că tichetele de masă au un efect pozitiv semnificativ asupra economiei, generând o creștere a cifrei de afaceri în comerțul cu amănuntul. Rămâne de văzut dacă aceste concluzii se vor menține și în 2024 și 2025, pe măsură ce programul continuă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Kovesi: Năstase va fi audiat

Asculta acest articol Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi dimineaţă, că fostul premier Adrian Năstase va fi audiat de