Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Două seisme de mică intensitate în județul Gorj, resimțite în mai multe orașe

Două seisme de mică intensitate în județul Gorj, resimțite în mai multe orașe
Aceste cutremure, deși de mică intensitate, evidențiază activitatea seismică din această regiune neobișnuită a țării
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Luni dimineața, România a fost zguduită de mai multe cutremure de mică intensitate, într-o zonă atipică. Primul seism s-a produs la ora locală 3:52:44, la o adâncime de 9,1 km, în județul Gorj. Cutremurul, cu magnitudinea de 2,0 grade, s-a resimțit în cinci orașe apropiate.

 

 

Primul cutremur din serie a fost urmat de un alt seism în aceeași zonă, cu câteva ore mai devreme, la ora 00:01:57. Acesta a avut, de asemenea, o magnitudine de 2,0, însă s-a produs la o adâncime mai mare, de 15,7 km.

 

 

Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), cutremurul de la ora 03:52:44 s-a produs în zona Oltenia, județul Gorj, la 22 km nord-vest de Târgu Jiu, 65 km sud de Hunedoara, 67 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 80 km sud de Deva și 92 km est de Reșița.

 

 

Seismul anterior, cel de la ora 00:01:57, s-a produs la 18 km nord-vest de Târgu Jiu, 65 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 70 km sud de Hunedoara, 84 km sud de Deva și 95 km est de Reșița.

 

 

Aceste cutremure, deși de mică intensitate, evidențiază activitatea seismică din această regiune neobișnuită a țării, iar autoritățile monitorizează îndeaproape evoluția fenomenelor tectonice.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns