Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SPADĂ

Adrian Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) a câștigat Cupa României la spadă masculin individual, ediția 2024

Adrian Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) a câștigat Cupa României la spadă masculin individual, ediția 2024
Adrian Dabija de la CSM Olimpia Satu Mare a câștigat Cupa României la spadă masculin individual 2024, învingându-l în finală pe Mihail Oprea de la CSU Craiova cu scorul de 15-12.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Duminică seara, Adrian Dabija, reprezentantul CSM Olimpia Satu Mare, a triumfat în ediția 2024 a Cupei României la spadă masculin individual. În finala competiției desfășurate într-o atmosferă electrizantă, Dabija l-a învins pe Mihail Oprea de la CSU Craiova cu scorul de 15-12, obținând astfel medalia de aur și un nou trofeu prestigios pentru palmaresul său.

 

 

Competiția a fost una extrem de disputată, iar Mihail Oprea a fost un adversar redutabil până în final. Cu toate acestea, Dabija a reușit să controleze ritmul duelului și să își impună experiența și tehnica superioară, cucerind titlul național.

 

 

Medaliile de bronz au revenit spadasinilor Csaki Alexandru Nyisztor (CSU Craiova) și Andrei Timoce (CSU Târgu Mureș), aceștia fiind eliminați în faza semifinalelor. Nyisztor a cedat în fața colegului său de club, Mihail Oprea, cu scorul de 15-8, iar Timoce a pierdut în fața campionului Adrian Dabija, scorul fiind de 15-9.

 

 

Pe lângă performanța remarcabilă a lui Dabija, CSM Olimpia Satu Mare s-a făcut remarcată și prin prestațiile celorlalți spadasini. Alex Oroian s-a clasat pe locul 6, Szabo Szabolcs pe locul 8, Tudor Surducan pe locul 11, iar Mezinger Marton a încheiat competiția pe locul 23.

 

 

 

Rezultatele sferturilor de finală:
Mihail Oprea (CSU Craiova) 15–7 Gabriel Popa (LPS Oradea)
Csaki Alexandru Nyisztor (CSU Craiova) 15–14 Szabo Szabolcs (CSM Olimpia Satu Mare)
Andrei Timoce (CSU Târgu Mureș) 15–10 Alex Oroian (CSM Olimpia Satu Mare)
Adrian Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) 15–14 Alexandru Stoica (CS UNEFS București)
Semifinale:
Mihail Oprea (CSU Craiova) 15–8 Csaki Alexandru Nyisztor (CSU Craiova)
Adrian Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) 15–9 Andrei Timoce (CSU Târgu Mureș)
Finala:
Adrian Dabija (CSM Olimpia Satu Mare) 15–12 Mihail Oprea (CSU Craiova)

 

Cupa României la spadă masculin individual rămâne una dintre cele mai importante competiții naționale, reunind cei mai buni spadasini din țară. Victoria lui Adrian Dabija confirmă statutul său de unul dintre cei mai valoroși sportivi din România, iar performanțele colegilor săi de la CSM Olimpia Satu Mare reflectă forța clubului în peisajul național al scrimei.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns