Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rusia recrutează 133.000 de noi soldați

Rusia recrutează 133.000 de noi soldați
Această recrutare va viza cetățeni cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care vor servi timp de 12 luni în unități militare din Rusia.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat recrutarea a 133.000 de tineri militari în cadrul campaniei de recrutare de toamnă, care va începe la 1 octombrie. Această recrutare va viza cetățeni cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care vor servi timp de 12 luni în unități militare din Rusia.

 

 

Putin a ordonat recrutarea a 133.000 de noi recruți

 

 

Decretul, publicat în ziarul oficial rus Rossiyskaya Gazeta, stabilește că sunt vizați cetățenii „cu vârsta între 18 și 30 de ani, care nu fac parte din rezervă și sunt supuși recrutării conform Legii federale, în număr de 133.000”, potrivit Reuters.

 

 

Viceamiralul Vladimir Tsimlyansky, șeful biroului de recrutare din Rusia, a subliniat că regulile de recrutare rămân aceleași: noul personal va efectua 12 luni de serviciu în unități militare din Rusia.

 

 

„Aș dori să precizez că recruții nu vor fi trimiși să participe la operațiunea militară specială din noile regiuni”, a declarat Tsimlyansky, citat de Rossiyskaya Gazeta.

 

 

Rusia continuă să descrie conflictul din Ucraina, început prin invazia din februarie 2022, drept o „operațiune militară specială”. În schimb, Kievul și aliații săi consideră că această acțiune este o încercare neprovocată și imperialistă de a cuceri teritorii.

 

 

Într-o mișcare criticată de majoritatea țărilor occidentale, Rusia a anexat la sfârșitul anului 2022 teritorii din sud-estul Ucrainei, pe care le numește „regiuni noi”.

 

 

În contextul unei percepții crescute privind amenințările la granițele sale de vest, Putin a dispus în septembrie extinderea armatei ruse cu 180.000 de soldați, ajungând astfel la un total de 1,5 milioane de militari activi. Această creștere ar putea face ca armata Rusiei să devină a doua ca mărime din lume, după cea a Chinei.

 

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, alături de președintele american Joe Biden și alți lideri NATO, l-au acuzat pe Putin de a fi principalul agresor în acest conflict, subliniind că acțiunile sale au deschis o nouă etapă de instabilitate în Ucraina și constituie o amenințare pentru vecinii săi.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns