Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marcel Ciolacu promite că nu va crește TVA-ul în 2025

Marcel Ciolacu promite că nu va crește TVA-ul în 2025
Premierul a criticat și abordarea electorală a liberalilor, spunând că nu vede ce avantaje electorale ar putea obține aceștia prin anunțuri alarmiste
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Marcel Ciolacu a făcut o nouă promisiune, în contextul campaniei pentru alegerile prezidențiale din acest an, declarând ferm că TVA-ul nu va fi majorat în 2025. Premierul susține că o creștere a acestei taxe ar avea un impact negativ asupra economiei, ducând la o creștere a inflației și la deteriorarea condițiilor de viață. Potrivit liderului PSD, această măsură este complet exclusă.

 

 

Marcel Ciolacu a asigurat că TVA-ul va rămâne la nivelul de 9%, inclusiv după alegerile prezidențiale, subliniind că majorarea acestuia ar alimenta inflația și ar afecta nivelul de trai al românilor. De asemenea, el a precizat că taxa pe valoarea adăugată va rămâne neschimbată și în martie 2025, inclusiv pentru alimente și medicamente.

 

 

Declarațiile premierului vin după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a avansat posibilitatea creșterii TVA la 24-25%. Ciolacu a comentat că asemenea afirmații sunt determinate de contextul electoral și le-a criticat, numindu-le “apocaliptice”. În opinia sa, orice creștere a TVA-ului ar duce la o creștere a inflației cu 0,5% pentru fiecare punct procentual adăugat.

 

 

„TVA-ul va rămâne la fel, neschimbat. Mai mult, pot să vă spun cu certitudine că TVA-ul la alimente și medicamente va rămâne 9%”, a declarat Ciolacu la Digi24, adăugând că a discutat și negociat această problemă de la preluarea funcției de premier, iar majorarea TVA-ului a fost exclusă din start.

 

 

Premierul a criticat și abordarea electorală a liberalilor, spunând că nu vede ce avantaje electorale ar putea obține aceștia prin anunțuri alarmiste. „Orice punct procentual crescut la TVA duce la o creștere a inflației cu 0,5%. Este exclus acest lucru”, a subliniat Ciolacu.

 

 

În paralel, economistul Adrian Codîrlașu, vicepreședinte al CFA România, a tras un semnal de alarmă asupra stării economiei românești. Acesta a avertizat că deficitul bugetar nu este sustenabil și că, după alegeri, Guvernul ar putea fi forțat să ia măsuri fiscale stricte, inclusiv creșteri de taxe, pentru a stabiliza economia, care înregistrează o creștere modestă a PIB-ului, estimată la aproximativ 1%.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns