Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANAF va publica “lista ruşinii” în această lună.

ANAF va publica “lista ruşinii” în această lună.
ANAF va efectua modificări în liste în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligațiilor fiscale restante
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) urmează să publice în această lună “lista rușinii”, care include companiile ce nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al treilea din 2024, în conformitate cu legislația în vigoare.

 

 

Pe această listă apar firmele care nu au plătit obligațiile fiscale către stat în perioada iulie – septembrie 2024 și ale căror datorii depășesc anumite praguri financiare. Publicarea acestei liste este reglementată de Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 558/2016, care stabilește procedura de publicare a debitorilor ce înregistrează obligații fiscale restante și cuantumul acestor datorii.

 

 

Firmele incluse pe “lista rușinii” sunt cele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus. Mai exact, sunt publicate datoriile care depășesc următoarele plafoane:

 

 

500.000 lei pentru debitorii care sunt mari contribuabili,

 

250.000 lei pentru contribuabilii mijlocii,

 

100.000 lei pentru ceilalți debitori, inclusiv persoanele fizice cu activități economice independente sau profesii liberale.

 

Conform Ordinului MFP nr. 558/2016, obligațiile fiscale restante nu includ sumele de rambursat sau restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală nu prevede acest aspect.

 

 

ANAF va efectua modificări în liste în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligațiilor fiscale restante, eliminând de pe listă orice debitor care și-a plătit datoriile.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns