Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Wojciech Szczesny revine în fotbal și semnează cu FC Barcelona după accidentarea lui Ter Stegen

Wojciech Szczesny revine în fotbal și semnează cu FC Barcelona după accidentarea lui Ter Stegen
Wojciech Szczesny a semnat un contract cu FC Barcelona până pe 30 iunie 2025, revenind din retragere după ce Robert Lewandowski l-a încurajat, ca urmare a accidentării grave a lui Marc-André ter Stegen.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Barcelona, 2 octombrie 2024 – Este oficial! Retras din fotbal în urmă cu mai bine de o lună, Wojciech Szczesny s-a întors pe teren, devenind noul portar al FC Barcelona, după accidentarea gravă suferită de Marc-André ter Stegen. Polonezul a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2025 și și-a exprimat entuziasmul în primele sale declarații ca jucător al echipei blaugrana.

 

 

Într-o conferință de presă, Szczesny a dezvăluit că Robert Lewandowski a jucat un rol crucial în decizia sa de a reveni în fotbalul profesionist. „Robert Lewandowski a fost prima persoană care s-a gândit la mine și m-a sunat să mă întrebe dacă există vreo posibilitate să revin din retragere. Inițial, nu am știut dacă sunt pregătit pentru noi provocări profesionale, însă am vorbit cu familia și prietenii mei, iar toți mi-au spus că aș fi prost dacă nu aș accepta o astfel de oportunitate”, a declarat Szczesny.

 

 

Portarul de 34 de ani, care a avut o carieră impresionantă la Juventus și naționala Poloniei, a subliniat cât de important este acest moment pentru el. „E un moment de mândrie pentru mine. Sincer, eram pregătit să mă retrag. Eram fericit, însă în cele două zile petrecute în oraș, ținând cont de cum m-au tratat oamenii și cât de important e clubul pentru ei, mă simt mândru să iau parte la toate astea. De aceea am decis să îmi prelungesc puțin cariera”, a mai adăugat Szczesny.

 

 

Decizia lui Szczesny de a se alătura Barcelonei vine într-un moment critic pentru club, care a pierdut un jucător esențial în poartă. Ter Stegen, cunoscut pentru abilitățile sale remarcabile, a suferit o accidentare gravă care va necesita o recuperare îndelungată. Această situație a obligat clubul să caute rapid o soluție și transferul lui Szczesny pare a fi un răspuns binevenit.

 

 

În ceea ce privește impactul acestei mutări asupra echipei, rămâne de văzut dacă Szczesny va reuși să se integreze rapid în sistemul de joc al Barcelonei. Cu experiența sa vastă și determinarea de a demonstra că poate încă să joace la cel mai înalt nivel, polonezul ar putea fi exact ceea ce are nevoie echipa pentru a-și menține ambițiile în competițiile interne și internaționale.

 

 

Mutare bună pentru catalani sau nu? Opiniile sunt împărțite, dar cu siguranță, entuziasmul lui Szczesny și sprijinul lui Lewandowski vor juca un rol important în adaptarea rapidă a acestuia. Cu toții așteptăm să vedem cum va decurge această nouă aventură pentru Wojciech Szczesny la Barcelona.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns