Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

REGLEMENTĂRILE INTRĂ ÎN VIGOARE DIN ACEASTĂ IARNĂ

Nouă taxă pentru proprietarii de centrale termice la bloc

Nouă taxă pentru proprietarii de centrale termice la bloc
Ordinul vizează redistribuirea consumului de energie termică între locatarii din imobilele de tip condominiu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Proprietarii de apartamente care dețin centrale termice vor fi nevoiți să achite o nouă taxă suplimentară începând din această iarnă.

 

 

Conform noilor reglementări, toți locatarii care au centrale termice, indiferent dacă locuințele lor sunt izolate sau nu, vor trebui să contribuie financiar pentru căldura degajată de conductele care traversează apartamentele lor, chiar dacă nu folosesc sistemul centralizat de încălzire.

 

 

 

Această decizie se bazează pe Ordinul nr. 7 din 20 martie 2024 emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Ordinul vizează redistribuirea consumului de energie termică între locatarii din imobilele de tip condominiu, astfel încât toți proprietarii să suporte o parte din costurile legate de consumul comun de încălzire.

 

 

Potrivit articolului 15 din regulament, „cantitatea de energie termică aferentă consumului comun de încălzire, repartizată proporțional cu cota indiviză, se achită de toți proprietarii și utilizatorii de apartamente sau spații cu altă destinație decât cea de locuință”. Astfel, măsura se aplică atât apartamentelor rezidențiale, cât și spațiilor comerciale aflate în blocurile de locuințe.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns