Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ROLUL CRUCIAL AL COMUNICĂRII

Actele de violență psihologică din școli au scăzut cu 50% față de anul trecut

Actele de violență psihologică din școli au scăzut cu 50% față de anul trecut
Cazurile de bullying la școală par să se înmulțească din cauză că sunt din ce în ce mai mediatizate 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Actele de violență psihologică din școli au scăzut la aproape jumătate față de anul trecut, a declarat Leuțu Alexandru Cotroceanu, directorul direcției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), la emisiunea În Comunitate, realizată de București FM.

 

 

Mai mult, acesta a accentuat faptul că părinții, profesorii și copiii au realizat cât de important este să discute despre aceste situații.

 

 

Cazurile de bullying la școală par să se înmulțească din cauză că sunt din ce în ce mai mediatizate 

 

 

Directorul direcției Siguranță Școlară a spus că, deși cazurile de bullying la școală par să se înmulțească din cauză că sunt din ce în ce mai mediatizate, acestea au scăzut la jumătate în comparație cu anul trecut.

 

 

„Un lucru îmbucurător îl reprezintă faptul că actele de violență psihologică, comparativ cu anul școlar trecut, au scăzut aproape la jumătate. Important este faptul că copiii, dar și personalul didactic, dar și părinții au înțeles că este foarte important să discuți cu copiii astfel de situații pe care uneori le tratăm foarte ușor”.

 

 

El a punctat și faptul că, până acum, adulților le era foarte ușor să spună „«nu e nimic, nu s-a întâmplat nimic, e doar o glumă»” : „Dacă gluma se repetă, nu mai este o glumă. Și dacă e proastă, n-ar trebui să fie făcută”. „Nimănui nu-i place să fie batjocorit, nimănui nu-i place să fie luat în derâdere. E important să înțelegem că fiecare dintre noi avem sentimente, fiecare dintre noi suntem
încurajați și descurajați de aceleași fapte”, a mai precizat acesta. Alexandru Leuțu Cotroceanu a afirmat că aceste cazuri de violență din școli sunt mult mai mediatizate decât în trecut, însă susține că mediatizarea nu este destructivă.

 

 

 

„Sunt mult mai mediatizate, pe de o parte, dar mediatizarea nu înseamnă neapărat un lucru rău. Mi-aș dori foarte mult să mediatizăm și să promovăm și bunele practici în acest domeniu, activitățile care se derulează în unitățile de învățământ sau la diverse evenimente în care instituțiile abilitate, cum ar fi și Poliția Română sau structura din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, merg și transmit informații importante și prețioase pentru a preîntâmpina astfel de evenimente”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns