Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lucrări edilitare de toamnă în comuna Călinești

Lucrări edilitare de toamnă în comuna Călinești
Proiectarea a început încă din 2022, iar acum, în final, vor începe lucrările
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Cu toate că vremea se răcește, lucrările edilitare continuă în Călinești Oaș. Autoritățile locale spun că acestea vizează cu precădere rețelele de utilități.

 

Primarul Dinu Birtoc afirmă că pe strada Făget conducta de alimentare cu apă va fi înlocuită cu una nouă, cea veche fiind de o calitate foarte slabă. Lucrarea este executată de angajații primăriei.

 

Se lucrează și la rețeaua de distribuție a energiei electrice. La mijlocul lunii septembrie, autoritățile au predat amplasamentul către Electrica, pentru lucrarea din Lechința Susani. Activitatea efectivă a debutat săptămâna trecută, iar cheltuielile sunt suportate de societatea Electrica.

 

„Proiectarea a început încă din 2022, iar acum, în final, vor începe lucrările. Costul total este de un milion de lei. Se va monta un post de transformare de 160 kVA și aproximativ 3 km de conductor se vor monta și schimba stâlpi care nu corespund. Injecția de putere și instalarea unui post de transformare vor îmbunătăți tensiunea”, arată primarul Dinu Birtoc.

 

Totodată, începând cu 1 octombrie, echipa de topografi se află din nou la Primăria Călinești Oaș, precum și în teren, pentru a putea finaliza și actualizările, acolo unde este cazul. Trebuie să le finalizăm și pe acestea. Cât privește lucrările agricole, autoritățile arată că, din cauza caniculei, recolta s-a înjumătățit, dar chiar și așa localnicii sunt recunoscători că, spre deosebire de alte zone ale țării, ea există.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns