Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Programul „Comemorarea Eroilor Neamului” în Județul Satu Mare: Onoarea memoriei eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial

Programul „Comemorarea Eroilor Neamului” în Județul Satu Mare: Onoarea memoriei eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial
Programul „Comemorarea Eroilor Neamului” în județul Satu Mare a organizat ceremonii de omagiere a soldaților români căzuți în al Doilea Război Mondial.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În județul Satu Mare, Programul „Comemorarea Eroilor Neamului” continuă să cinstească memoria eroilor români care s-au sacrificat pentru eliberarea Ardealului de Nord și întregirea României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evenimentele, organizate de către asociațiile județene de rezerviști militari din M.Ap.N., S.R.I. și M.A.I., sub coordonarea Instituției Prefectului Județul Satu Mare, au atras participarea autorităților locale și a comunității.

Printre participanții de seamă s-au numărat reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean, primari din localitățile respective, oficiali ai unităților militare din Garnizoana Satu Mare, structuri ale M.A.I., instituții de învățământ și cultură, precum și reprezentanți ai cultelor religioase. Ceremonialul a fost însoțit de garda la mormânt, asigurată de către militarii Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

 

 

 

Desfășurarea evenimentelor:
19 septembrie – Comunele Tiream și Terebești:
Programul a debutat la mormântul comun de război din comuna Tiream, recent reabilitat prin eforturile comunității locale. Ceremoniile au continuat la mormintele de război din curtea bisericilor ortodoxă și catolică. Ulterior, în comuna Terebești, s-a adus un omagiu soldaților români căzuți la datorie în satele Pișcari, Terebești și Gelu. Elevii Școlii Gimnaziale din Terebești au susținut momente culturale deosebite, prezentând programe patriotice care au subliniat importanța acestei comemorări.
26 septembrie – Comunele Bogdand și Supur:
Caravana Programului s-a mutat în comuna Bogdand, cu prima oprire la mormântul de război din satul Babța. Elevii Școlii Gimnaziale din Babța au oferit un program artistic, cu cântece și poezii, menite să onoreze sacrificiul eroilor. Manifestările au continuat la mormintele din Hurezu Mare, Supuru de Sus și Supuru de Jos, unde au avut loc și ceremonii religioase de sfințire, după ce acestea au fost recent restaurate. Și aici, elevii locali au impresionat prin prestații artistice care au subliniat respectul pentru eroii neamului.
03 octombrie – Comunele Ciumești și Urziceni:
Ultima etapă a manifestărilor a avut loc în comunele Ciumești și Urziceni, unde alocuțiunile oficialilor au evidențiat contribuția autorităților publice locale la întreținerea operelor comemorative și importanța educării tinerelor generații în spiritul respectului față de înaintași. Elevii, îndrumați de cadrele didactice, au susținut din nou momente artistice, reafirmând angajamentul lor în păstrarea vie a memoriei eroilor.

 

Programul „Comemorarea Eroilor Neamului” se remarcă prin colaborarea exemplară dintre autorități, comunități locale și instituții de învățământ, oferind un model de solidaritate și respect pentru trecut. Reabilitarea mormintelor de război și implicarea tinerilor în aceste ceremonii oferă speranța că eroii neamului vor rămâne veșnic vii în memoria colectivă.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol Îţi reamintim că până la sfârşitul lunii poţi transmite indexul pentru codul de client 489755. Indexul pentru