Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pregătiri pentru Ziua Armatei Române în Satu Mare și Carei

Pregătiri pentru Ziua Armatei Române în Satu Mare și Carei
Autoritățile județene și locale din Satu Mare și Carei, alături de reprezentanți ai Armatei și Ministerului Afacerilor Interne, pregătesc manifestările dedicate Zilei Armatei Române din 25 octombrie, care vor include ceremonii și parade militare la monumentele eroilor din ambele localități.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prefectul Ioan Tibil, alături de subprefecții Altfatter Tamás și Gheorghe Balazs, precum și de directorul Cancelariei, Radu Iancu, și reprezentanții Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, au organizat astăzi o ședință de coordonare pentru manifestările dedicate Zilei Armatei Române. Evenimentele vor avea loc, ca de obicei, pe data de 25 octombrieși se vor desfășura la două locații importante din județul Satu Mare: Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei, începând cu ora 15:00, și la Statuia Ostașului Român din municipiul Satu Mare, de la ora 17:00.

 

 

La această întâlnire de organizare au participat și viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș, viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer, alături de reprezentanți ai primăriei din Satu Mare, ai Centrului Militar Județean și de șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Satu Mare, precum și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

 

 

Program și coordonare
În cadrul ședinței, s-au stabilit în detaliu aspectele legate de programul manifestărilor și modalitățile de implicare ale autorităților locale. Pregătirile se vor face la cel mai înalt nivel, iar evenimentele vor beneficia de sprijinul forțelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuții bine definite pentru fiecare reprezentant și instituție implicată.

 

 

Ziua Armatei Române este un moment de o deosebită importanță pentru întreaga țară, marcând eliberarea ultimului teritoriu românesc de sub ocupația străină, în 1944. Ceremoniile de la Carei și Satu Mare au un caracter simbolic deosebit, în ambele localități desfășurându-se tradiționalele parade militare, depuneri de coroane și momente de reculegere în onoarea eroilor căzuți la datorie. Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei reprezintă un loc de referință pentru comemorarea sacrificiilor făcute de soldații români în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

 

Prin implicarea autorităților județene și a structurilor militare, evenimentele din 25 octombrie vor fi organizate la standarde ridicate, onorând memoria celor care au luptat pentru eliberarea și integritatea României. Totodată, aceste momente de comemorare reprezintă și o oportunitate de a sublinia rolul și valoarea Armatei Române în prezent, atât în context național, cât și în misiuni internaționale.

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns