Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Acord de parteneriat pentru dezvoltarea invatamantului in comunitatile din zona Muntilor Maramuresului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta vizeaza 11 localitati din nordul judetului, de la Moisei si pana la Rona de Jos

[slideshow id=3286]

Asociatia pentru Dezvoltare Locala Ivan Krevan din comuna Repedea implementeaza in perioada decembrie 2009 – august 2010 proiectul G.A.L. Muntii Maramuresului, finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) Axa 4. Scopul acestui proiect este de a dezvolta durabil comunitatea locala situata in Parcul Natural Muntii Maramuresului si zona adiacenta.

“Acest deziderat va fi atins prin crearea unui parteneriat public-privat intre factorii interesati care sa-si unifice eforturile si resursele pentru a atinge scopul comun< prosperitatea in zona. In cadrul acestui proiect, duminica, in comuna Rona de Sus a avut loc o intalnire de lucru, la care s-au stabilit directiile de dezvoltare a invatamantului din zona Muntilor Maramuresului. Au fost prezenti directori de scoli, profesori si lideri din comunitatile locale din zona”, a precizat Vasile Popovici, managerul proiectului.

3.000.000 de euro pentru cel putin 60 de proiecte

La finalul intalnirii s-a stabilit semnarea unui acord de parteneriat pentru dezvoltarea invatamantului  in teritoriul cuprins de la Grupul de Actiune Locala Muntii Maramuresului. Este vorba de 11 localitati din nordul judetului, de la Moisei si pana la Rona de Jos. “Trebuie sa precizam faptul ca potrivit PNDR pentru perioada 2007-2013, un Grup de Actiune Locala va putea accesa pe Programul Leader pana la 3.000.000 euro. Aceasta suma este pentru cel putin 60 de proiecte cu impact in zona respectiva, precum si pentru circa 3-4 proiecte pe cooperare cu alte GAL-uri din tara si strainatate”, a mai adaugat interlocutorul nostru.

Programul Leader al Uniunii Europene reprezinta o abordare care ofera noi oportunitati de dezvoltare rurala, punand bazele identificarii nevoilor locale, intalnirii capacitatii de dezvoltare si implementarii strategiilor locale in vederea conservarii patrimoniului rural si cultural, dezvoltarii mediului economic si imbunatatirii abilitatilor organizatorice ale comunitatii locale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns