Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Actorul Geo Costiniu a murit la 63 de ani

Geo Costiniu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
geo costiniu
Geo Costiniu

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, au declarat reprezentanţii instituţiei de spectacole. Reprezentanţii Teatrului Odeon au mai declarat că actorul va fi înmormântat sâmbătă.

Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, a declarat, marţi, că Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat. “Era suferind. A fost un mare artist, un om bun şi un coleg minunat, care s-a îmbolnăvit. (…) A murit săptămâna trecută Dana Comnea, la New York, şi acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mâhnită. Era un coleg minunat şi uite că boala l-a învins”, a declarat aceasta pentru MEDIAFAX.

Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 – 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca “Pălăria Florentină”, “Omul care a văzut moartea”, “Patima roşie”, “Marchizul de Sade”.

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula “Paraşutiştii”, de Dinu Cocea. În 1978, joacă în filmul lui Timotei Ursu “Septembrie”, o poveste de dragoste care l-a făcut celebru în rândul spectatorilor.

Printre filmele în care a jucat se numără “Aştept provincia” (1995), “Neînvinsă-i dragostea” (1993), “Patul conjugal” (1993), “Capul de răţoi” (1992), “Întâmplări cu Alexandra” (1989), “De ce are vulpea coadă?” (1988), “Nişte băieţi grozavi” (1987), “Un oaspete la cină” (1987), “Ora zero” (1979).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns