Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Acupunctura este decontata de CAS ca asistenta medicala de recuperare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe acest segment, bugetul de 549.000 lei nu acopera trimestrul IV

In acest an, pentru serviciile de recuperare medicala Casa de Asigurari de Sanatate Maramures a alocat 549.000 lei. Fondurile sunt mai mici cu 6% fata de anul 2009, cand suma pe acest segment se ridica la 585.000 lei. Din aceasta cauza nu sunt acoperite activitatile furnizorilor in ultimul trimestru al anului in curs.

“Comparat cu anul precedent, s-au incheiat cinci contracte cu furnizorii de servicii de recuperare medicale prin includerea serviciilor de acupunctura in segmentul asistentei medicale de recuperare fata de ambulatoriul clinic cum figura in anii precedenti. Valoarea de contract pe fiecare furnizor s-a stabilit in functie de numarul de ore prestate zilnic, dotarea tehnica si serviciile furnizate tinand cont ca la nivelul caselor de asigurari de sanatate se suporta contravaloarea a maximum trei consultatii, pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului. Tariful pe consultatie in specialitatea recuperare-reabilitare a sanatatii este de 10 lei. ~n bazele de tratament se deconteaza proceduri medicale in cure de tratament, maximum doua cure pe an pentru un pacient. O cura reprezinta in medie 10 zile de tratament, in medie 4 proceduri pe zi pentru care se deconteaza un tarif pe serviciu medical-caz, in cuantum de 140 de lei”, a precizat  ec Carmen Prodan, director Relatii cu Furnizorii, din cadrul CAS Maramures.

Spitalul Judetean va primi 407.255 lei

Bugetul pe acest an a fost deja negociat de catre furnizorii de servicii medicale pe acest palier. Astfel – Policlinica “Sf Maria” , va primi 41.535 lei, Baza de tratamente Ocna :ugatag – 35.280 lei, Spitalul de Recduperare Borsa – 49.840 lei, Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare – 407.255 lei, iar Cabinetul de acupunctura dr. Mariana Oros – 15.090 lei. “La negocierea contractelor cu furnizorii de servicii de recuperare medicala a trebuit sa gestionam nemultumirea acesntora referitoare la aplicarea criteriilor de contractare comparativ cu ale ambulatoriului de specialitate pentru specialitatile clinice. Nemultumirea este generata de cuantificarea serviciilor prin tarif pe serviciu medical exprimat in lei comparativ cu tariful pe serviciu cuantificat in puncte pentru celelalte specialitati clinice. Aceasta abordare conduce la diferentieri mari intre valorile lunare decontate medicilor care furnizeaza servicii de recuperare medicala comparativ cu cei care preseteaza activitatea in ambulatoriul clinic”, a precizat dr. Alexandru Deac, presedinte-director al CAS Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns