Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Alimente contraindicate în hiperaciditate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    Nutriţioniştii recomandă persoanelor cu hiperaciditate să acorde atenţia cuvenită alimentelor care nu le sunt recomandate.

Pe o posibilă listă de contraindicate s-ar putea afla: băuturi: ţuica, rachiuri, lichioruri, ceai rusesc tare, ceai de esenţă, ceai de zahăr ars, cafea neagră naturală, sifon, ape minerale sărate, gazoase, siropuri, băuturi reci sau prea fierbinţi;
pâine: caldă, proaspătă, neagră, de tărâţe; făinoase: insuficient fierte,

preparate cu grăsimi prăjite la cuptor, mămăliguţă insuficient fiartă, prea consistentă; carne: grasă, sărată, afumată, vânat, mezeluri, conserve de carne în suc propriu, preparate cu grăsime prăjită şi condimente iritante, şniţel, tocături prăjite şi piperate, piftie de carne (aspic),

mâncăruri de carne şi legume cu sosuri picante şi grăsime prăjită; peşte gras, aspic (piftie) de peşte, peşte prăjit, marinat, sărat, afumat, conservat, congelat; brânzeturi fermentate, sărate, conservate; ouă prăjite, fierte tari; legume tari şi crude: ridichi,

castraveţi, varză, gulii, conopidă, ardei gras, ardei iute, ceapă, usturoi; legume praăjite gratinate: legume în mâncăruri cu rântaş; murături: varză acră, murată; legume uscate: fasole albă, linte, mazăre uscata; fructe crude nepârguite, acre, cu coajă (vişine, zarzăre);

fructe oleaginoase: nuci, migdale, alune;
grăsimi: untură, slanină, seu, unt sărat, untdelemn nerafinat, smântina acră, margarină sărată, orice grăsime prăjită.

Supe de carne sau de peşte, cu zarzavatul tăiat mare, din fructe acre, preparate cu rântaş, cu zarzavatul taiat mare, din fructe acre, preparate cu rântaş, acrite cu zeamă de varza, borş, sare de lămâie, colorate cu boia;

sosuri nedietetice: cu grăsime încinsă şi rântaş, de muştar, condimente cu boia, piper, foi de dafin, usturoi; dulciuri: zaharicale, aluaturi dospite, aluaturi calde, aluat prăjit (gogoşi, clătite),

foietaj, îngheţată, prăjituri preparate cu fructe acre sau sâmburi, cu rom, gem, dulceaţă; condimente: muştar, piper, boia, ardei iute, scorţişoară, sare peste cantitatea permisă, cafea, ciocolată, cacao.

În ciuda acestor contraindicaţii, aşa cum o medicamentaţiei nu este remediu pentru toate persoanele care suferă de aceeaşi boală, este bine ca dumneavoastră să va realizaţi propria listă de produse nerecomandate a se consuma.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns