Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Andreea Paul: iubesc Oaşul şi-l pot ajuta să prospere

Sigla Informatia Zilei
Interviu cu candidatul ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Oaş Andreea Paul, candidatul Alianţei Rom]nia Dreapt[ la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Oaş, ne-a acordat un interviu în exclusivitate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Andreea Maria Paul în mijlocul oşenilor
Andreea Maria Paul în mijlocul oşenilor

Interviu cu candidatul ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Oaş

 

Andreea Paul, candidatul Alianţei Rom]nia Dreapt[ la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Oaş, ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

 

Andreea Paul: Vreau să vă spun un lucru, înainte de a-mi pune orice întrebare. Iubesc Oaşul!

Reporter: Este o declaraţie sentimentală, nu una constructivă.

– Greşiţi. Nu este nimic sentimental. Este, pot spune ca economist, profesor şi om cu experienţă, că sentimentul pe care vi l-am mărturisit înseamnă tocmai faptul că străbătând în lung şi lat Oaşul am aflat care-i sunt frumuseţile şi obiceiurile, dar mai ales care-i sunt greutăţile şi măsurile ce pot fi luate ca aceste greutăţi să fie trecute. De aceea, iubesc Oaşul fiindcă ştiu şi pot să-l îndrept spre drumul prosperităţii. Şi mai este ceva. Sunt un om la început de carieră, sunt omul care-şi începe cariera politică aici, în zona de unde-mi sunt bunicii. Este mare mândrie pentru mine.

– Ştiţi, suntem sătui aici de politicienii ce ne iau voturile şi pleacă cu ele la Bucureşti. Ce motive avem să vă credem tocmai pe dumneavoastră?

– Uitaţi că nu sunt un om nepriceput, un om care umblă după îmbogăţire. Am competenţă în domeniul economic, nu doar ca profesor, dar mai ales ca om cu experienţă de lungă durată în economia reală. Mi-este atât de simplu să aplic în Oaş experienţa mea de ani de zile. Este mai greu să fiu oprită s-o fac. Nu vreau să ştiu ce fel de politicieni aţi avut până acum, eu vreau să ştiţi că adevăratul politician este completat de un om priceput în domeniul economic, ceea ce înseamnă cunoaşterea măsurilor potrivite pentru Oaş. Înseamnă fapte, nu vorbe goale!

– Care este cuvântul care defineşte Oaşul de astăzi?

– Aş spune două: Mândrie şi Abandon. Mândria care vine din interiorul lor frumos de daci liberi şi abandonul din partea tuturor celor care i-au reprezentat până acum “la Bucureşti” aşa cum v-aţi exprimat. Mândria oamenilor care muncesc de dimineaţă până seara pentru avutul lor în ciuda nepăsării politicianiste de a găsi soluţii pentru un trai mai bun, mândria oamenilor şi cea a caselor lor, în ciuda politicianismului ieftin care putea să-i oprească Acasă pe cei plecaţi, mândria de a munci în străinătate şi a veni aici şi a ajuta la bunăstarea celor de acasă. În toată ţara n-am văzut concentrată într-un singur loc diferenţa evidentă între omul care face lucrurile bine şi politica făcută prost.

– Ştiţi ce este o „ciupercă”?

– Domnule, noi în Oaş culegem hribi, iar la „Ciupercă” noi ne adunăm, ne sfătuim, jucăm şi ţâpurim, ne păstrăm tradiţiile.

– Ce întâmplare v-a pus pe gânduri în săptămânile acestea în care v-aţi hotărât să candidaţi?

– Mă gândesc foarte mult la necesitatea întăririi siguranţei cetăţeanului şi avutului său. De ce? Se înteţesc ticăloşiile îndreptate împotriva bunurilor celor plecaţi în străinătate. Aşa ceva este inadmisibil. Oamenii muncesc şi noi aici le furăm averile. Cum se poate, atâta lipsă de respect?

– Dar ce speranţe există cu adevărat pentru Oaş?

– Trebuie puse în aplicare legile, accesate fondurile europene si guvernamentale. Nu ştiu cum de politicienii de Oaş nu au conştientizat acest lucru. Există Programe speciale de încurajare a tinerilor pentru propria lor afacere pe care eu l-am croit anul trecut, când eram în Guvern. Există Fonduri europene ce pot să dezvolte agrar, economic şi turistic Oaşul. Tot Oaşul trebuie să afle.

– Începe campania electorală. Care este strategia dumneavoastră de a convinge Oaşul să vă aleagă?

– Oşenii trebuie să afle că sunt pricepută să aduc prosperitatea în Oaş. Asta înseamnă mândria omului harnic de acasă, dar şi mândria celui plecat în lume să-şi câştige existenţa.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Crearea și impactul Camerei de Comerț și Industrie din Satu Mare (1927-1936)

IFPLUS CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE SATU MARE

Înființarea Camerei de Comerț și Industrie din Satu Mare (1927-1936)

Imediat după unire, orașul Satu Mare a simțit lipsa unei Camere de comerț și de industrie, care, deși întârziată cu opt ani, a fost înființată în octombrie 1927, având până atunci atribuțiile îndeplinite de expositura din Oradea, iar sub conducerea președintelui Emil Tișcă, Camera a dezvoltat activități semnificative, inclusiv înființarea unei burse de mărfuri și a Sindicatului exportatorilor de vite, în pofida unei întreruperi de doi ani și a provocărilor politice și administrative.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now