Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Andreea Paul: România şomajului şi a sărăciei – strategia economică a USL

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Grafic somajNumărul de şomeri a ajuns la cote alarmante: 739.000 de persoane în luna iulie 2013, cu 38.000 de şomeri mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut. De la începutul anului avem cu 43.500 mai mulţi şomeri.

Şomerii USL din toate zonele României

 

Disponibilizările sub guvernarea USL nu scutesc niciun domeniu sau zonă a ţării:

În luna iunie au fost disponibilizaţi 900 de angajaţi ai Oltchim. Alţi 715 salariaţi ai Oltchim şi 960 de angajaţi ai UCM Reşiţa au intrat în şomaj tehnic în luna iunie, respectiv în luna iulie.

Aproape 750 de salariaţi au fost disponibilizaţi de la Mechel în mai multe etape pe parcursul acestui an. La Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii a fost anunţată intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi de la sfârşitul lunii septembrie.

La Hidroelectrica au fost disponibilizaţi 151 salariaţi în februarie, 304 de angajaţi în mai şi alţi 150 în luna iunie. Până la sfârşitul acestui an, 650 de angajaţi vor părăsi Hidroelectrica.

La Combinatul Chimic Amurco Bacău au fost trimişi în şomaj 430 salariaţi în luna iulie, mai mult de jumătate din cei 747 de salariaţi, în cadrul unui program de disponibilizări colective.

La începutul lunii septembrie au fost disponibilizaţi 3.650 salariaţi la Poşta Română.

 

Viitorul românului şi el în şomaj

 

Lista concedierilor lui Ponta până la sfârşitul anului este fără speranţă:

2.000 angajaţi vor fi disponibilizaţi la CFR Infrastructură şi CFR Călători, 100 de angajaţi la CET Bacău, 2.800 de angajaţi din Administraţie şi alţi 1.500 de angajaţi de la ANAF, Autoritatea Vămilor şi Garda Financiară. Restructurarea de la CFR Marfă presupune un plan de concediere a 1.172 muncitori şi a 224 de salariaţi, parte a personalului de specialitate şi administrativ.

 

USL incapabil de soluţii

 

Mediul privat, îngreunat de taxe şi de imprevizibilitatea schimbărilor legislative cu care USL ne-a obişnuit deja, nu poate să absoarbă cu niciun chip şomerii din fabrica USL.

Locurile de muncă promise nu apar, iar investitorii străini care ar mai putea deschide o activitate productivă fug de România, din motive clare: lipsa de reforme şi imprevizibilitatea mediului de afaceri de când este la conducere guvernul USL.

 

USL are o singură strategie economică: trimiterea României în şomaj. USL aduce sărăcie în România.

 

Andreea Paul

Deputat de Ţara Oaşului, Satu Mare

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns