Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Andreea Paul: Vacanţa parlamentară de 3 luni trebuie diminuată la o singură lună

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Andreea Paul
Andreea Paul

Are România timp să-şi aştepte două luni parlamentarii să se întoarcă din concediul de vară şi încă o lună din concediul de iarnă?

Vacanţa parlamentară de vară începe la 1 iulie 2013 şi se termină la 31 august 2013, când începe o nouă sesiune parlamentară.
Vacanţa parlamentară reprezintă un alibi pentru abuzuri. Comisia de la Veneţia ne atrage atenţia asupra puterii executive care abuzează prin intermediul ordonanţelelor de urgenţă şi încalcă autoritatea puterii legislative.

Lăsăm legea fundamentală a României să aştepte două luni?
Se impune urgent luarea unei măsuri în ceea ce priveşte vacanţa parlamentară: 1 lună iarna şi 2 luni vara. Nu este normal ca liderii USL să amâne votul din plenul Senatului pentru luna septembrie, la începutul sesiunii parlamentare. Ce fel de exemplu oferă ei poporului român pentru responsabilitate când, însăşi revizuirea Constituţiei este amânată?

Este justificat un concediu de două luni în condiţiile în care situaţia României este din ce în ce mai gravă? Putem cataloga România drept stat falimentat din punct de vedere politic pe perioada verii. Cu aşa o vacanţă lungă se presupune că toate sunt bune şi frumoase, iar în aceast interval de timp problemele stagnează. Câţi dintre parlamentari îşi pun problema restanţelor legislative atunci când pleacă în concediu? Cum rămâne cu  legea intabulării gratuite sau cu legea privind graţierile colective sau mai mult, cu statutul parlamentarilor, declarat neconstituţional de judecătorii Curţii Constituţionale?
Este absurd să avem pe ordinea de zi, aşa cum s-a întâmplat ieri, vot pe marginea ordonanţelor emise de Guvernul Tăriceanu acum 6 ani.

În prezent, 259 din iniţiativele legislative aflate la comisii pentru examinare în fond au termene depăşite, dintr-un număr total de 282.
Câteva exemple:
– la Comisia pentru industrii şi servicii: 84 din 87,
– la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci: 31 din 35,
– la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice: 32 din 33,
– la Comisia pentru sănătate şi familie: 21 din 22 etc.

Dacă respectul pentru această instituţie este ridicat la cel mai înalt nivel, atunci apare inevitabil întrebarea: „Respectul faţă de cetăţeni cum se manifestă: prin vacanţe interminabile, prin amânarea constantă a rezolvării problemelor românilor?”
Parlamentarii români trebuie să fie model pentru muncă şi responsabilitate. Nu se mai poate acţiona după principiul „dă-i timpului timp”. România se afundă vizibil în probleme, iar parlamentarii trebuie să acţioneze ca atare.

Andreea Paul
Deputat de Ţara Oaşului, Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns