Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Apa termală de la Tăşnad are calităţi net superioare celei de la Băile Felix

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ştrandul este deschis zilnic de la ora 8:00 şi până la 21:00

Adesea este deosebit de dificil să acceadă omul cu diverse probleme de sănătate la un bilet de odihnă şi tratament în perioada dorită. Într-o asemenea situaţie rămâne la îndemâna acestora căutarea unei staţiuni balneo-climaterice cât mai apropiate.

Una dintre aceste staţiuni este Tăşnad. Conform unor specialişti apa termală de la Tăşnad are proprietăţi net superioare chiar şi apei termale de la Băile Felix. În plus, în vecinătatea zonei de agrement găsiţi oferte convenabile de cazare, dar şi de servire a mesei în condiţii civilizate.

Apele termale exploatate la Tăşnad fac parte din ansamblul resurselor hidrotermale existente în vestul României, la a căror formare au contribuit în mod hotărâtor elemente de factură tectonică, şi anume, prezenţa sistemului de falii care fragmentează scoarţa terestră şi care permit circulaţia descendentă şi ascendentă a apelor subterane până la adâncimi mari, iar pe de altă parte, existenţa unei anomalii geotermice, manifestată în contextul poziţionării mai apropiate de suprafaţa terestră a astenosferei, adică a acelui “strat” din interiorul Terrei, caracterizate de temperaturi care pot ajunge la câteva mii de grade.

Patru bazine pentru adulţi şi unul de copii

Conform unui raport, efectuat de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Bucureşti, acţiunea farmacodinamică recomandă apa termală a staţiunii Tăşnad pentru utilizarea ei în cură externă în următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative; reumatismale abarticulare; neurologice periferice cronice; ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii); afecţiuni posttraumatice; boli asociate; (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism).

Apele termale de la Tăşnad sunt captate la adâncimea de 1.354 metri, temperatura lor fiind de 70 de grade Celsius, mineralizarea de 9.846,3mg/l, pH de 7,5.

Pe lângă curele balneare turiştii pot opta pentru petrecerea timpului liber în piscina cu apă rece, sau la baza sportivă special amenajată în acest scop.

Cele patru bazine pentru adulţi şi unul pentru copii funcţionează cu apă termală. Acestea prezintă o serie de proprietăţi legate de temperatură, caracteristici chimice etc. Contribuie la dilatarea vaselor, mărirea frecvenţei respiratorii, schimbări metabolice.

În urma efectuării unor cure balneare se pot preveni multe boli. Aceste cure balneare se adresează şi fazelor cronice de manifestare a unor boli precum şi cazurilor de convalescenţă.

În acest caz se reduc funcţiile organismului la stadiul lor iniţial, agentul perturbator fiind îndepărtat. De asemenea se pot preîntâmpina recidivele.

Programul de funcţionare al ştrandului este zilnic de la ora 8:00 la ora 21:00.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. E ok, dar se fura slapii!!! Soția mea a avut slapi ediție limitată 100 de ani de Romania cu motive populare și a rămas desculță. După o oră un alt domn se plimba desculț și dezamăgit că nu mai găsește slapii…

Lasă un răspuns