Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asistentul baronesei Emma Nicholson a dansat Hora Valenarilor la Sighet

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

John Potter a fost insotit de coordonatoarea Serviciului National pentru Actiune Comunitara

[slideshow id=5880]

Marti, 22 februarie, Scoala generala pentru copii cu deficiente din Sighetu-Marmatiei a primit vizita englezului John Potter, asistentului baronesei Emma Nicholson pe problema ocrotirii minorilor din Romania, insotit de coordonatoarea Serviciului National pentru Actiune Comunitara, psihologul Iolanda Catinean.

Pe langa partea oficiala, cu prezentarea programelor si proiectelor aflate in derulare, musafirii au avut parte si de o serie de surprize, unele pregatite cu mare grija de gazde, altele “pe bune”. Dupa vizitarea institutiei, inaltii oaspeti au fost invitati in sala cea mare a scolii, unde echipa de dansuri a scolii in a carei componenta intra si elevi ai Scolii cu clsele I-VIII din Valeni, comuna Calinesti, precum si un tanar dansator din Slatina, Ucraina (coordonati de Ileana Muresan si interpreta Voichita Nemes), au prezentat o suita de dansuri populare maramuresene care a cucerit pe deloc sobrul englez. Acesta, cu clopul pe cap, s-a prins si el in Hora Valenarilor, alaturi de directoarea Lucia Ileana Bledea.

Spectacolul a continuat cu microrecitalul violonistului Claudiu Ractei din Ucraina, prezent la Sighet in cadrul parteneriatului dintre Asociatia “Nadiia” (“Speranta”) din localitatea din dreapta Tisei. Surpriza neasteptata a fost faptul ca, in conformitate cu un proiect de colaborare, in scoala se afla si o clasa de elevi de la Liceul de predare in limba maghiara “Leovey Klara” care, impreuna cu gazdele lor, confectionau felicitari de pasti si masti de carnaval.

“Ce vad aici e dovada ca eforturile noastre au meritat”

“Vizita noastra e parte a programului Serviciului National pentru Actiune Comunitara care in Romania se deruleaza din 2004”, ne-a spus John Potter. “Eu am facut parte din echipa organizatoare a proiectului pilot, asa ca am posibilitatea de avea o imagine de ansamblu a ce s-a intamplat pana acum. Pot sa afirm ca ceea ce vad aici este dovada ca eforturile noastre au meritat. Este o incantare sa vedem elevii altor scoli din oras lucrand cot la cot cu elevii din aceasta institutie speciala in cadrul unor activitati integrate, de la lucrul manual la invatarea cantecelor si dansurilor populare. Asemenea activitati au o importanta vitala pentru cei mici, atat din punct de vedere educativ cat si social. In ceea ce priveste programul comun cu Serviciului National pentru Actiune Comunitara, nu pot decat sa felicit contributia Romaniei la dezvoltarea unor proiecte in alte tari ca de exemplu Republica Moldova, Georgia, Armenia, Macedonia si asa mai departe. Tocmai din acest motiv a fost o surpriza placuta sa vad printre acesti copii din Sighetu-Marmatiei, copii din Ucraina si sa aflu de programele comune pe care institutiile de invatamant de aici le deruleaza cu vecinii lor”, a mai punctat John Potter.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns