Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociația de psiho-oncologie cere de la conducerea județului un spațiu pentru consultații gratuite

Psiholoagele Toca si Kabai in audienta la Prefectura
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Psiholoagele Toca si Kabai in audienta la Prefectura
Psiholoagele Toca si Kabai in audienta la Prefectura

Doar câteva cazuri privind problemele de fond funciar au fost prezentate marţi, 3 septembrie 2013, în audienţele organizate de Instituţia Perefectului. Majoritatea cetăţenilor înscrişi pe liste au avut probleme personale pe care nu le pot însă rezolva fără sprijinul comunităţii şi al autorităţilor.

Cei prezenţi au fost consiliaţi de prefectul Eugeniu Avram şi grupul său de specialişti.

 

Consiliere pentru bolnavii de cancer şi familiile lor

 

Un caz social este cel prezentat de reprezentanţii Asociaţiei de psiho-oncologie din Satu Mare. Din luna aprilie încoace, preşedintele asociaţiei, Kabai Lucreţia, bate pe la uşile Primăriei, ale Consiliului Judeţean şi ale Prefecturii pentru a cere un spaţiu în care zece psihologi să facă muncă de voluntariat. “Suntem psihologi pregătiţi pentru a munci cu oamenii care suferă de cancer, cu familiile lor. Peste tot pe unde cerem ajutor, să ne fie oferit un spaţiu, ne lovim de refuzuri. Vrem să muncim ca voluntari, vrem să ne desfăşurăm activitatea în scop umanitar”, explică preşedinta asociaţiei. Prefectul Eugeniu Avram a spus că la următorul Colegiu Prefectural va ridica această problemă pentru a identifica un eventual parteneriat cu alte instituţii publice prin care Asociaţia de psiho-oncologie să îşi poată desfăşura activitatea. În audienţe s-a prezentat şi unul dintre membrii fondatori, Livia Ţoca, specialista explicând la rândul său cât de importantă este consilierea familiei celor bolnavi, a copiilor, a însoţitorilor< “Suntem la început, suntem prima generaţie de psiho-oncologi instruiţi la Bucureşti de medici din Milano. :tim cât de mulţi bolnavi avem atât în Satu Mare cât şi în întreaga ţară. Noi vrem să ajutăm, ne mobilizăm alături de colegii mei să facem ceva. Dar pentru asta avem nevoie de un spaţiu”.

 

Gunoiul domneşte în jurul fostului bloc Samobil

 

Disperată, la o săptămână după ce a cerut ajutor tot la Prefectură, Iuliana Tincu, sătmăreanca în vârstă de peste 70 de ani care locuieşte într-un bloc de pe strada Ion Ghica ce aparţinea pe vremuri Samobilului, solicită iar sprijin. “Trăiesc de 11 ani fără apă şi fără curent într-o garsonieră pe care am cumpărat-o şi pentru care plătesc impozit. Nu mai pot să îmi car apa din centru până acasă. În blocul cu peste 100 de apartamente doar zece familii avem contract pe locuinţa în care trăim. Restul sunt fel şi fel de boschetari. În jurul blocului e peste tot mizerie. Au depăşit gunoaiele nivelul parterului. Buruienile ascund şerpi şi şobolani. Mi-e frică să stau în casa mea, mi-e frică de oamenii care trăiesc aici în bloc”, spune cu lacrimi în ochi sătmăreanca. Cere un singur lucru< să aibă apă la robinet şi curent electric.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 4 septembrie 2013 disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns