Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Proiect pentru ajutarea a 450 de săraci din municipiul Satu Mare

Asociatia Stea a lansat un proiect in colaborare cu mai multe institutii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Asociatia Stea a lansat un proiect in colaborare cu mai multe institutii
Asociatia Stea a lansat un proiect in colaborare cu mai multe institutii

Miercuri, 11 iunie, la ora 12 în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc conferinţa de lansare a proiectului “Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, anunţat de Asociaţia Stea.

La conferinţă au participat primarul municipiului Satu Mare doctor Dorel Coica, preşedintele Asociaţiei Stea Cristina Bala şi reprezentanţi ai instituţiilor care vor fi implicate în proiect.
Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Poliţia Locală a municipiului Satu Mare în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016.
Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul programului Fonduri ONG în România. Bugetul proiectului este dee 211.326 de euro din care 186.160 de euro finanţare nerambursabilă şi 25.166 euro contribuţii Asociaţiei Stea şi a partenerilor.
Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la servicii sociale şi de bază al persoanelor dezavantajate din municipiul Satu Mare. ONG-urile şi instituţiile publice din Satu Mare ce acţionează în domeniul social vor fi implicate în activităţi comune care vor potenţa eforturile de incluziune socială a grupurilor vulnerabile.
Vor beneficia direct 465 de persoane dezvantajate dintre care 140 de copii şi tineri ai străzii, 35 de persoane fără adăpost, 200 de persoane care se confruntă cu dificultăţi care pot duce la excluziune socială, 50 de persoane care au săvârşit infracţiuni şi 40 de persoane care practică prostituţia.
Beneficiarii indirecţi vor fi factorii de decizie locali, alte ONG-uri care furnizează servicii sociale şi comunitatea locală.

Proiectul îşi propune să contribuie prin diferite tipuri de acţiuni la combaterea discriminării, promovarea cetăţeniei active, a solidarităţii sociale şi cristalizarea unui mediu favorabil dezvoltării sectorului ONG.
Proiectul îşi propune să construiască instrumente eficiente de intervenţie socială pentru o implementare sustenabilă şi reproductibilă cu transmiterea modelelor de lucru şi de organizare către alte entităţi şi centre urbane interesate în dezvoltarea de servicii flexibile şi inovatoare pentru populaţia vulnerabilă şi rezultate mai bune în viaţa socială a comunităţii locale.
Acest proiect este conceput să aducă o contribuţie majoră în dezvoltarea socială a municipiului Satu Mare asigurând o abordare globală a problematicii incluziunii socială prin acţiune directă la cele trei niveluri fundamentale a persoanelor vulnerabile prin servicii sociale şi de bază adaptate nevoilor identificate, instituţii şi organizaţii ce acţionează în domeniul social prin munca în reţea şi eficientizarea utilizării resurselor şi la nivelul comunităţii locale prin promovarea implicării în susţinerea acţiunilor sociale, a declarat Cristina Bala managerul proiectului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns