Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Au apărut pe piaţă strugurii de masă autohtoni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În urmă cu un an scriam despre pregătirile podgorenilor sătmăreni de a declanşa culesul strugurilor din soiurile nobile timpurii pentru vin.

Iată că în acest an culesul întârzie cu aproape două săptămâni, după cum susţin o serie de viticultori. Spre bucuria consumatorilor de struguri de masă, suntem în măsură să le dăm o veste bună. În unele podgorii sătmărene a început culesul strugurilor de consum, de masă. Din păcate, aşa cum ne spunea zilele trecute viticultorul Leiher Geza, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Podgorenilor din Nord Vest, la nivel de judeţ sunt nesemnificative suprafeţele plantate cu struguri de masă. Aproape în fiecare plantaţie sunt de la câteva zeci la câteva sute de butuci, din diverse soiuri, mai ales pentru consumul şi delectarea cultivatorilor.

Primii struguri de masă din soiuri timpurii s-au făcut remarcaţi pe tarabe cu ocazia Festivalului Viei şi Vinului de la Beltiug, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Preţul trufandalelor a fost de zece lei/kilogram.

Podgorenii i-au asigurat pe consumatori că sunt struguri de calitate şi fără a provoca eventuale probleme din cauza stropirilor de întreţinere. N-au fost folosite chimicale care să aibă remanenţă în bob.
 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns