Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Avalansa de bolnavi cu infectii respiratorii grave la Spitalul TBC

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicii se asteapta ca situatia sa persiste pana in vara

Adresabilitatea catre Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare a crescut in primele luni ale acestui an. Medicii de specialitate sustin ca se asteapta ca acest aflux sa continue pana in lunile de vara. Din aceasta cauza, uneori medicii decid sa externalizeze bolnavii inainte ca acestia sa se vindece complet. Insa, se asigura ca pacientii respectivi vor urma cu strictete tratamentul la domiciliu pentru a nu reveni la spital. “In aceasta perioada s-a inregistart un numar ridicat de bolnavi cu diverse afectiuni, printre care tuberculoza, afectiuni respiratorii grave, pacienti cu astm bronsic si altele. De asemenea, au fost programati pacienti care au avut nevoie de o interventie chirurgicala pe chirurgie toracica, supuratii bronhopulmonare”, ne-a spus dr. Lucia Osan, medic primar pneumolog si totodata director medical al unitatii spitalicesti.

In martie, 449 de pacienti internati

Astfel, in luna martie au fost spitalizati 449 de pacienti, dintre care 189 din mediul rural, iar 86 din totalul internarilor fiind copii. “La copiii cu varste cuprinse intre 0-3 ani, spitalizarea se face impreuna cu un insotitor. Durata spitalizarii este destul de indelungata la unele afectiuni si din aceasta cauza copiii care au nevoie de o atentie speciala, chiar daca au implinit 3 ani, mai sunt internati impreuna cu mama. Datorita acestui aspect sunt situatii cand micutii raspund mult mai bine la tratament”, a mai adaugat interlocutoarea noastra.

Desi e greu de crezut, sunt si cazuri in care copiii sunt “uitati” in sectia de Pediatrie. “Au fost situatii de acest gen, dar am incercat sa luam legatura cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures pentru a se gasi pana la externalizare o modalitate de institutionalizare sau de a le oferi servicii alternative pana cand, fie familia extinsa, fie proprii parinti se interesau de ei”, a mai punctat dr. Osan. Dat fiind numarul mare de spitalizari, medicii de specialitate sustin ca au fost situatii cand a trebuit sa faca iesiri din spital si pacientilor care nu erau complet vindecati. “Sunt schimbarile de temperatura din cauza carora, in special copiii, dar si persoanele varstnice, au facut pneumonii. Afluxul de pacienti a fost ridicat asa ca au fost zile cand i-am sfatuit pe bolnavi sa urmeze tratament la domiciliu pentru a reusi sa internam cazurile de urgenta”, a mai spus directorul medical.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns