Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu: Mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că i se pare că în campania electorală “toţi sunt năuci” şi că el vede “o avalanşă de contradicţii şi contraziceri între candidaţi”, însă nimeni nu spune ce îi trebuie României.

“Mie mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi! Nimeni nu vine… Deci, sunt doar dispute… Bun, cu mici excepţii. Probabil că sunt parlamentari care în colegiul lor vorbesc corect despre perspectivă, despre ce se va întâmpla cu România, cum va fi. Eu nu i-am văzut. Cel mult, pot să văd sintezele de presă sau dacă prind câte o emisiune în care vin candidaţi. E o avalanşă de contradicţii şi contraziceri între candidaţi. Nimeni nu spune ce-i trebuie României. Bă, frate, ne trebuie structural reformată România, da? Ce i-am dat până acum? I-am dat Legea educaţiei, i-am dat noul Cod al Muncii, Legea salarizării, Legea pensiilor, codurile pentru justiţiei. Ce-i mai trebuie? Legea sănătăţii, legea reorganizării administrative, revizuirea Constituţiei, dincolo de restructurarea marilor regii de stat, dar aceste lucruri care mai trebuie făcute”, a declarat Băsescu, la B1 TV, citat de Mediafax.

 Preşedintele Băsescu a reiterat că era foarte important pentru România ca în dezbaterea electorală să fi avut nişte schiţe de buget pentru 2013, inclusiv o variantă prezentată de Guvern.

“Domnule, deci, în momentul de faţă, ambele tabere încearcă să convingă pe vorbe electoratul, fie că vorbim de USL, fie că vorbim de ARD. Parcă la ARD am mai văzut nişte argumente economice”, a spus Băsescu.

El a arătat că este “esenţial” pentru 2013 “menţinerea statutului fiscal, ca o garanţie că nu derapăm”.

 Băsescu a amintit că în 2013 Guvernul va trebui să aplice din ianuarie a doua etapă a recuperării salariilor la bugetari, să indexeze pensiile conform legii cu 4-5%, să plătească arieratele la medicamente în termen de 60 de zile conform noii directive a UE, fiind posibilă după luna iunie şi începerea plăţii la despăgubiri pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, iar Ministerul Finanţelor a acreditat valoarea acestor despăgubiri la 17 miliarde euro pentru următorii 10 ani.

De asemenea, el a subliniat că reorganizarea administrativă se putea face şi pe actuala Constituţie, noile regiuni rezultate putând fi numite judeţe, dar şi reducerea numărului de parlamentari la 300 ar fi putut fi posibile fără revizuirea legii fundamentale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns