Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campanie în şcolile sătmărene pentru combaterea pedofiliei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Campania a fost demarata in 16 ianaurie 2014 si se va finaliza în 16 aprilie
Campania a fost demarata in 16 ianaurie 2014 si se va finaliza în 16 aprilie

Un nou proiect de prevenire a pedofiliei, din Satu Mare, a strâns, la aceeași masă, mai multe instituții și organizații din județ care doresc să lupte împreună pentru combaterea acestui comportament deplasat.

Scopul proiectului este informarea corectă a unui număr cât mai mare de copii din instituțiile de învățământ, dar și a părinților, cu privire la măsurile de prevenire a abuzurilor de orice fel împotriva minorilor. Campania a fost demarată în 16 ianaurie 2014 și se va finaliza în 16 aprilie.

În ultimii ani rata infracțiunilor pe segmentul abuzurilor de minori este alarmantă, mai ales că în anul 2013 au fost aduse în atenția opiniei publice două cazuri tragice ce implicau minori, prin intermediul mass-media. Din această cauză Andreea Demeter și Edita Enciu, două persoane fără nici o afiliere politică și fără niciun alt interes decât cel al rezovării aceste probleme, au decis să demareze o campanie puternică de informare, având ca subiect principal combaterea pedofiliei. Prin eforturi considerabile au reușit să îi aducă la aceiași masă pe reprezentanți ai Jandarmeriei Satu Mare, Poliției locale și Poliției județene din Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, Fundația Castel Erhard, Inspectoratul Școlar și Protecța Copilului. “Numele proiectului este Mijloace de Informare și Prevenire a Abuzurilor cu Minori cât și a Pedofiliei. Scopul proiectului este informarea copiilor și părinților, din școlile județului Satu Mare, pentru a se preveni abuzul minorilor. Implementarea unor activități de conștientizare a problematicii și susținerea unor materiale de prezentare la orele de dirigenție și la ședințele cu părinții sunt obiectivele acestui proiect“, a declarat Andreea Demeter

Proiectul se va desfășura pe durata a șase luni de zile, data stabilită pentru finalizare fiind 16 aprilie 2014. În toată această perioadă reprezentanții instituțiilor și organizațiile implicate vor merge prin școli și grădinițe. “Școala are un rol foarte important în acest proiect. Ne propunem să facem materiale separate atât pentru părinți cât și pentru elevi, în acest fel toată lumea să înțeleagă cât mai bine mesajul. Având în vedere că problema discutată este una gravă, care implică un comportament de risc, accentul va cădea pe informare. Aceste informații vor fi oferite și prin intermediul cadrelor didactice și a inspectorilor școlari “, a declarat Sânziana Cristea, reprezentant al CJRAE Satu Mare.

Realizarea unui scurt material video, de impact

Primul demers făcut de organizatori în acest sens, a fost realizarea unui scurt material video, de impact, care prezintă o situație de corupere de minori cât și mesajul acțiunii.

Pentru ca mesajul campaniei să poată ajunge la cât mai multe persoane s-au realizat afișe, flyer-e și alte materiale informative care vor fi distribuite în școlile și grădinițele de pe raza județului Satu Mare.

O categorie aparte a acestui proiect o reprezintă abuzurile sexuale împotriva minorilor. Cu privire la acest aspect, în discuțiile pe care autoritățile abilitate pentru protecția și siguranța persoanelor le vor purta cu părinții și copii, se vor puncta trei aspecte foarte importante< violul, legături sexuale între părinți și copii sau între frați și atracția sexuală a unor persoane adulte față de un minor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns