Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Care sunt noile măsuri de relaxare de la 1 iulie?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În şedinţa de joi, Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare care intră în vigoare la 1 iulie. Astfel de la această dată creşte numărul celor care pot participa la evenimentele private, se prelungeşte programul cluburilor, al restaurantelor şi al cafenelelor, creşte numărul spectatorilor care pot participa la evenimente sportive, iar hotelurile şi pensiunile pot caza turişti până la capacitatea maximă.

Astfel de la 1 iulie la evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive) se pot desfăşura cu 100 de invitaţi la interior şi 150 de invitaţi la exterior fără a fi solicitată dovada vaccinării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. În cazul în care toţi invitaţii sunt vaccinaţi, testaţi sau fac dovada trecerii prin boală, limita este de 300 de persoane.

În continuare, în cazul cluburilor şi al barurilor se menţine restricţia potrivit căreia pot intra doar persoanele vaccinate.

Se redeschid şi târgurile, bâlciurile şi talciocurile. Şi sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Premierul Florin Cîţu au prezentat pe scurt aceste măsuri de relaxare.

Potrivit premierului creşte şi numărul spectatorilor care pot participa le evenimente sportive la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfăşoară la interior sau la exterior, cu condiţia ca spectatorii să fie vaccinaţi sau testaţi.

“În spaţiile deschise sau închise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii; un număr mai mare de participanţi la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber – 2.500 spectatori. Bineînţeles, peste această cifră toate persoanele trebuie să fie vaccinate. Se permite organizarea festivalurilor, desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de un metru pătrat pentru fiecare persoană – iniţial erau 2 metri pătraţi, am redus şi acest număr -, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului. Deci, peste 2.500 de persoane, suprafaţa – un metru pătrat pentru fiecare persoană, vaccinare şi mască.” a spus premierul Florin Cîţu.

100 de invitați în interior,
150 în exterior și 300
în cazul celor vaccinați

La evenimentele private, nunți, botezuri, mese festive vor putea participa mai multe persoane.
“Mai multe persoane la evenimente private – nunți, botezuri, mese festive< 150 de persoane în exterior și 100 de persoane în interior și se permite un număr mai mare de persoane la evenimente private organizate în interior – nunţi, botezuri, limita acestora în saloane, cămine la maximum 300 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană şi cu persoane care sunt vaccinate.” a mai adăugat premierul.

Restaurantele și cafenelele, deschise până la ora 2

Potrivit șefului Executivului, se prelungește programul operatorilor economici și se elimină limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare. Restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea.

“Tot la acest capitol – activitatea operatorilor economici este acum extinsă până la ora 2, deci de la ora 5 dimineața până la ora 2 dimineața. Activitatea din baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și intervalul orar 5 – 2, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Se elimină limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare turistică, deci acum nu mai avem nicio limitare.” a adăugat șeful Executivului.

Se prelungește perioada
scutirii de impozit
pentru HoReCa

El a anunțat că se prelungește perioada scutirii de plată a impozitului specific în domeniul HoReCa p]nă la 25 decembrie.

“Și tot pentru turism, astăzi am adoptat un nou text într-o ordonanță a Finanțelor care nu era pe ordinea de zi. Acest text nu era pe ordinea de zi. Scutim de plata impozitului specific domeniul HoReCa până la finalul anului, până la 25 decembrie. Această scutire expira în această lună și, atunci, o prelungim pentru domeniul HoReCa până la finalul anului – a fost aprobată și aceasta în ședința de guvern de astăzi”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Un negreştean a fost omorât de colegul de pahar

Duminică după amiaza, la Negreşti Oaş, pe fondul consumului de alcool, un bărbat a fost omorât. Crima a fost comisă pe str. Pădurii, la locuinţa autorului, unde cei doi au consumat băuturi alcoolice.